Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Suomen Ylioppilaskuntien Liitto rikkoo ihmisoikeuksia

  • Suomen Ylioppilaskuntien Liitto rikkoo ihmisoikeuksia

SYL on nykyään ilmeisesti feministinen järjestö.  Kiva kiva.

Feminismi on -ismi siinä missä muutkin, sillä voi tehdä hyvää ja pahaa. Etelä-Koreassa sen nimeen abortoidaan poikia.

Itseäni lähinnä kammoksuttaa tieto siitä, että yliopisto-opiskelijalle ylioppilaskunnan jäsenyys on pakollinen. Silloin kun liitto, johon kaikki oppilaskunnat kuuluvat, laukoo poliittisia mielipiteitään kuten se kuvassa tekee Donald Trumpista tai kuten se on aikoinaan tehnyt Irakin sodasta ja parisuhdelaista, et voi heistä mitenkään irtisanoutua koska opiskelut tyssää siihen. Jäsenyys ja siihen kuuluvat jäsenmaksut ovat pakollisia. 

Sama liitto muistaakseni viime eduskuntavaalien alla teki lehteensä vihreille aukeaman kokoisia erikoishaastatteluita. Liitto, jonka pitäisi edustaa kaikkia ylioppilaita, tunnustaa väriä.

Loppujen lopuksi minulle on aivan sama mitä liitto puuhastelee, mutta pakolliselle jäsenyydelle ei ole mitään perusteluja kun koko liitto on näin poliittisesti puolueellinen. Vai haluaisivatko kaikki lain minkä mukaan on pakko olla PerusSuomalainen jos pääsee eduskuntaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus sanoo että

- korkeimman opetuksen on oltava kaikille avointa

Ja

- ketään ei saa pakottaa liittymään mihinkään yhdistykseen

Minusta tämä on selvä loukkaus ihmisoikeusjulistusta vastaan. Vaaditaan liittymään poliittiseen yhdistykseen jotta saisi osallistua korkeimpaan opetukseen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Juuri näin. Itse viittasin lähinnä perustuslain yhdistymisoikeuteen, mutta tuo on hyvä pointti. Iso osa noin 100e jäsenmaksusta menee ylioppilaslehden ylläpitoon, jonka tehtävä näyttäisi olevan tämän politiikan lobbaus.

Toimituksen poiminnat