Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

CNN uhkailee Yhdysvaltojen Presidenttiä

  • CNN uhkailee Yhdysvaltojen Presidenttiä

Älä ryttyile CNN:lle.

Tämän viestin CNN:n johtaja lähetti Yhdysvaltojen uudelle hallitukselle New York Magazinen haastattelussa:

"One of the things I think this administration hasn’t figured out yet is that there’s only one television network that is seen in Beijing, Moscow, Seoul, Tokyo, Pyongyang, Baghdad, Tehran and Damascus — and that’s CNN," Zucker said. "The perception of Donald Trump in capitals around the world is shaped, in many ways, by CNN. Continuing to have an adversarial relationship with that network is a mistake."

Vapaa käännös: "Yksi asia, mitä nykyhallinto ei ole vielä tajunnut, on se että on olemassa vain yksi televisioverkosto, jota katsotaan Pekingissä, Moskovassa, Seoulissa, Tokiossa, Pyongyangissa, Bagdadissa, Tehranissa ja Damaskoksessa - ja se on CNN," Zucker sanoo. "Miten Donald Trump nähdään maailman pääkaupungeissa riippuu pitkälti CNN:stä. Vihoittelun jatkaminen kyseisen televisioverkoston kanssa on virhe".

Toisin sanoen CNN:n johtaja myöntää kykenevänsä, olevansa valmis tai ellei jopa jo vaikuttanut Trumpin maineeseen.  Tällaisia keskusteluja voisi odottaa Putinin ja Russia Todayn välillä, mutta samanlaista mielipidevaikuttamista näköjään harjoitetaan jopa monen täälläkin arvostaman CNN:n toimesta.

Moni muistaa vielä pari viikkoa sitten tapahtuneen Trumpin kiristyskohun joka uutisoitiin isosti täällä Suomessakin. Siinä Buzzfeed News ilmoitti saaneensa ja julkaisevansa tiedustelupalveluilta vuodetun listan teoista, joilla Putin aikoo kiristää Trumpia tämän presidenttiyden aikana. Listalta löytyy kaikenlaisia urotekoja, kuten se, että Trump olisi Obaman Venäjän vierailun jälkeen varannut silloisen presidentin hotellihuoneen ja palkannut 12 prostituoitua virtsaamaan presidenttipariskunnan sänkyyn. CNN toki uutisoi vuodon isosti ja loi paljon hypeä tapauksen ympärille. 

Mitään todisteita ei tietysti ollut. Sen sijaan listalta löytyi ristiriitaisuuksia, kuten esim. väitteitä henkilöiden tapaamisista ulkomailla, vaikka he eivät ole poistuneet maasta aikoihin. Buzzfeedin pääeditoija itse kommentoi ettei mitään todisteita ole ja että kansa saa itse päättää uskooko se tietoja, jotka ovat kiertäneet ympäri tiedustelupalveluja. Semmonen valemedia.

Hakkeroinnista ja trollaamisesta kuuluisa 4Chan on ilmoittautunut vuodon alkuperäiseksi lähteeksi, tarkoituksena trollata Trumpin voitosta epätoivoisiksi menneitä demokraatteja. Liitin kuvan 4Chanin selityksestä, miten kaikki tapahtui.

No tästä vuodosta Trump ei tietenkään tykännyt. Ensin hän haukkui tiedustelupalvelut twitterissä ja myöhemmin pressitilaisuudessaan ensin haukkui Buzzfeedin roskamediaksi ja sitten kyselyvaiheessa kieltäytyi antamasta CNN:n toimittajalle kysymysvuoroa, kutsuen CNN:ää valemediaksi. 

No nyt CNN:n johtaja itse kertoi, että Trumpin puheissa saattaa olla perää. Suosittelen jokaista pelkästään CNN:stä uutisensa saavia tarkimastaan myös muut uutislähteet ja vertailla tietoja keskenään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Arvoisa alustaja sekoittaa pahasti Buzzfeedin ja CNN:n uutisoinnin liittyen tiedustelupalvelun tietoihin, toivottavasti ei tarkoituksella. Jopa oikeistolainen ja Trumpia myötäilevä Fox News puolusti CNN:n toimintaa kyseisessä tapauksessa.

https://www.yahoo.com/tv/fox-news-defends-rival-cn...

http://ew.com/tv/2017/01/12/fox-news-defends-cnn-d...

http://mashable.com/2017/01/11/shep-smith-backs-cn...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Niin, Fox Newsin kanta oli, että CNN ei uutisoinnut vuotoa, vaan se uutisoi Buzzfeedin uutisoinnin vuodosta, mikä on mielestäni ihmeellistä besserwisseröintiä. Tietenkään siellä ei uskallettu mitään todeta vuodosta koska he itsekin tiesivät miten ohuella jäällä kuljetaan. Mutta päättivät silti uutisoida aiheesta, syitä voi vain spekuloida.

CNN kokeilee rajoja mitä sen ei pitäisi kokeilla, jos se haluaa pysyä uskottavana mediana ja säilyttää moraalisen ylemmyytensä valittaessaan valemedioista.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Eihän CNN:n uutisoinnilla ollut mitään tekemistä Buzzfeedin uutisoinnin kanssa? Mistä te nyt tuollaisen väitteen keksitte?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Sehän lukee jo profiilissa:

"Mutuilua ja mielipiteitä jo vuodesta 1994"

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #6

Tuollakin sloganilla tarkoitan sitä, etten tee näitä blogeja työkseni, joten ne eivät aina ole 100% totuutta sillä teen ihmisenä virheitä. lisäksi omat mielipiteeni puskevat rivien välistä läpi, mutta sehän nyt on blogien idea.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #4

Mitä helvettiä? Buzzfeed julkaisi vuodon, josta CNN uutisoi. Mitä mentaaligymnastiikkaa tämä nyt on? CNN ei omien havaintojeni perusteella itse julkaissut vuotoa, vaan viittasi aina Buzzfeediin.
http://money.cnn.com/2017/01/10/media/buzzfeed-tru...

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #8

Luettekohan te nyt edes omia linkkejänne kun sen mukaan CNN julkaisi uutisensa ennen Buzzfediä ja tämän pystyy myös vahvistamaan linkeistä.

"On Tuesday night, BuzzFeed published a 35 page document compiled by a former British intelligence operative. That publication came shortly after CNN revealed that a two-page synopsis of the document's contents had been included as an annex in the classified materials presented last week to Trump and to President Obama."

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #15

Totta, minun virheeni. CNN ei julkaissut koko vuotoa vaan vain tiivistelmän, sen koko vuodon julkisti Buzzfeed, joka sai sitten paskat niskaansa.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #18

Siis nyt väitätte, että CNN olisi julkaissut jonkun tiivistelmän? Mihinkäs tämä nyt oikein perustuu?

CNN uutisoi entiselle ja tulevalle presidentille toimitetun materiaalin joukossa olevan 2-sivuinen tiivistelmä aiheesta. Tämä ei ole sama asia kuin tiivistelmän julkaisu.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #19

Yritetään uudelleen: CNN julkaisi jutun siitä, että on olemassa tiivistelmä vuodosta jonka Obama ja Trump saivat. Buzzfeed julkaisi koko vuodon ja esimerkiksi keskusteluohjelmissan CNN viittasi kyseiseen Buzzfeedin julkaisuun puhuessaan tapauksesta.

Tätä yritin selittää, ilmeisesti huonosti.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #20

Empä nyt oikein enää ymmärrä mitä tässä on jäljellä alkuperäisestä väitteestänne CNN:n harjoittamasta mielipidevaikuttamisesta? Linkkaamassanne CNN:n uutisessa he toteavat täysin selkeästi, etteivät he löytäneet näyttöä Buzzfeedin julkaisemalle materiaalille, eivät julkaisseet kyseistä materiaali, eivätkä siinä jutussa muutenkaan käsittele muuta kuin asian uutisointia.

"The publication of the memos was immediately criticized by other journalists, including some who were concerned that BuzzFeed's decision to run the unverified documents would give Trump an opening to dismiss all questions about this information entirely."

"Don't know about ethics, but now Trump has easy out," tweeted Mark Horowitz, a veteran journalist who has worked at The New York Times. "Respond fiercely to sketchy BuzzFeed leak, not serious CNN story."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On vain hyvä asia, että valehteleva presidentti pannaan ruotuun. Hänen Twitter-tilinsä taitaa vielä olla auki, sitähän hän voi käyttää, jos ei mediat miellytä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisiko mahdollista, että Twitter sulkisi jonkun tilin, jos katsoo viestittelyn sopimattomaksi? Kysyn siis aivan tietämättömänä.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

On mahdollista ja sitä tapahtuu koko ajan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #7

Kyllä, nythän bännätyillä ns. Alt-Rightin jäsenillä ja kannattajilla on oma "maanalainen" twitter, jonka nimeä en muista. Sinne pitää tyyliin saada kutsu että pääsee postaamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Taitaisi Trumpille tulla sanoin kuvaamattomat vieroitusreaktiot twitteraddiktiostaan, jos hänen tilinsä suljettaisiin. (Taitaisi Twitter kadota Amerikasta ja viedä työpaikat mukanaan.)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä. Amerikan "alt-rightin" eli natsien tilejä suljettiin viime marraskuussa, mutta ainakin joitakin on käsittääkseni avattu uudestaan.

http://www.usatoday.com/story/tech/news/2016/11/15...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Yhdysvallat on vapaa maa. Venäjällä ei tällaista tapahtuisi median ja presidentin kesken.

En nähnyt CNN:n uutisessa mitään uhkailua - pikemminkin se oli varoitus ("... on virhe") tai pelkkä toteamus. Jokaisen pitäisi tietää, että poliittinen johtaja jää aina toiseksi mediaa vastaan hanskatessaan.

Vapaan median velvollisuus on tuoda esiin presidentin töppäilyt, myös epäillyt sellaiset. Eikä ole niin väärin käyttää joskus samaa menetelmäää kuin Trump: esittää vaihtoehtoisia totuuksia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ainakin "Novaja Gazeta" -niminen lehti (löytyy myös netistä) kirjoittaa aika kovaa kritiikkiä niin Venäjästä kuin Putinistakin. Tosin monta sen toimittajaa on joutunut hämäräperäisesti surmatuksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Tosin monta sen toimittajaa on joutunut hämäräperäisesti surmatuksi."

No niin, siinäpä se. Tuskinpa Trump sentään tähän yltää.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kyseessä on "threat",mikäli uskoo siihen mihin haluaa uskoa.Breitbart News.Luultavasti blogikirjoittajan ainoa lähde.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvä teksti, Aleksi.

Ajattelin tämän ronskin videon sopivan ehkä tänne. Mielestäni jokaisen tulisi katsoa tämä brittiläisen Tom Walkerin esittämän satiirihahmon Jonathan Pien raivoisa ulostulo. Hän nimittäin naulaa homman. Tai ainakin jokaisen, jolla on jonkinlainen näkemys ja mielipide Trumpista. Ranskassa tapahtuu juuri nyt täsmälleen samaa. Luulisi herättävän ajatuksia.

https://www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

New York Timesin eilinen otsikko: "Trump Repeats Lie About Popular Vote in Meeting With Lawmakers"

https://www.nytimes.com/2017/01/23/us/politics/don...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eikös ole kuitenkin parempi, että tiedonvälittäjät uhkailevat vallanpitäjiä kuin että vallanpitäjät uhkailevat tiedonvälittäjiä. Tuo jälkimmäinen on ikävä kyllä paljon yleisempää :)

Vakavasti ottaen, länsimaiseen demokratiaan kuuluu, että tiedotusvälineet suhtautuvat hyvinkin kriittisesti vallanpitäjiin, eivätkä ole erityisen hyvissä väleissä näiden kanssa. Trump ei tätä tajua, eikä tule koskaan tajuamaankaan.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

CNN:n Zucker lausui näin:

"Yksi asia, mitä nykyhallinto ei ole vielä tajunnut, on se että on olemassa vain yksi televisioverkosto, jota katsotaan Pekingissä, Moskovassa, Seoulissa, Tokiossa, Pyongyangissa, Bagdadissa, Tehranissa ja Damaskoksessa - ja se on CNN."

Yli puolet mainituista kaupungeista sijaitsevat totalitarismeissa, joissa itsessään ei ole sananvapautta.

Mikäli CNN pitää noiden maiden linjanvetoja ja ihanteita mallina juttujensa rakentamiselle, Yhdysvaltain presidentillä ei ole CNN:n kanssa mitään hätää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Totalitäärisissä valtioissa CNN näkyy joissain ulkomaalaisille tarkoitetuissa hotelleissa, ehkäpä Pyongyangissakin on yksi sellainen.

Kiinassa yleistyivät kotitalouksien lautasantennit parisenkymmentä vuotta sitten ja taitavimmat osasivat taikoa jopa CNN:n itselleen. Mutta ainakin vielä kymmenen vuotta sitten poliisit kiersivät Shanghaissa katkomassa piuhoja, jotka sitten yhdistettiin takaisin poliisien lähdettyä.

Omat asuinpaikkani siellä olivat ulkomaalaisten aidoitettuja compoundeja, joten niissä taloissa olleet asuinalueen managementin tilaamat CNN kanavat olivat verrattavissa hotellipalveluihin. Mielenkiintoista tosin oli, että jossain joku viranomainen sensuroi ohjelmia. Kun uutisissa alettiin kertoa Kiinasta tai vaikkapa Dalai Lamasta, niin ruutu pimeni yllättäen ja kuva palasi kyseisen uutisen loputtua. Eli CNN hehkuttaa ehkä hiukan liikaa tuota näkyvyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset