Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Tekeekö Trump sen mitä edes YK ei ole pystynyt tekemään?

Kiina esti hiilen maahantuonnin Pohjois-Koreasta, lisäsi maan rajalle rajavartijoita ja lähetti heille viestin: "jos on edes semmoinen kutina, että Pohjois-Koreassa puuhastellaan ydinaseiden laukaisua, Kiina suorittaa aseellisen iskun". Samaan aikaan Yhdysvaltojen laivasto lähenee Korean niemimaata. Miten tähän tilanteeseen on päästy?

Teoriani tilanteesta menee näin: 

Kiinan presidentti Xi Jinping kävi Yhdysvalloissa vierailulla. Kyseessä oli ensimmäinen tapaaminen, joten tarkoituksena on lähinnä tunnustella millainen henkilö kumpikin on.

No Trump päätti todellakin näyttää millainen henkilö hän on, nimittäin ampumalla 57 Tomahawk-ohjusta venäläisten käytössä olleeseen lentokenttään. Näin hän näytti ettei aseellinen selkaus ole hänelle mikään ongelma, edes venäläisiä vastaan. Hän esitteli keppiä ennen kuin tarjosi porkkanaa, luoden näin uskottavuutta vaatimuksilleen.

Toisaalta taas venäläisiä oli varoitettu iskusta ja vahingot olivat lähinnä materiaalisia. Tuskin Putin siitä tykkäsi ja luulen että Venäjällä vieraileva ulkoministeri saattaa saada kylmää kättä.

Mielipiteitä on esitelty, joiden mukaan raketti-isku tehtiin aivan liian nopeasti kaasuiskun jälkeen ollakseen puhdas kosto kaasuiskusta, joten vaihtoehtoina ovat 

A) ohjusisku oli levännyt jo valmiiksi puolustusministeri Mattiksen lipastossa ja kaasuisku sai Trumpin ottamaan sen käyttöön

B) Trump oli suunnitellut ohjusiskua kepin esittelyksi juuri Kiinan presidentin vierailun ajankohdaksi ja kaasuisku oli sopiva tekosyy oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Itse veikkaan jälkimmäistä.

Iskun jälkeen Trump kääntyi Xi Jinpingin puoleen ja esitti vaatimuksensa: Pohjois-Korean ydinasekokeiden on loputtava.

Pohjois-Koreaa voisi hyvin kuvailla terroristivaltioksi ja diktatuuriksi. Maassa tapahtuu enemmän ihmisoikeusrikkomuksia kuin käsin pystyy laskea, maa käy kauppaa terroristien kanssa ja Yhdysvaltojen läheiset liittolaiset Etelä-Korea ja Japani ovat olleet enemmän kuin syystä kauhuissaan Pohjois-Korean mahdollisesta ydinasevalmiudesta.

Luulen että Trump sai Xin ymmärtämään, että Pohjois-Korean ydinasepelleily on mennyt liian pitkälle ja ettei se ole Kiinankaan kannalta tervettä jos Pohjois-Korean annetaan tehdä mitä haluaa. Trump sanoi estävänsä tulevat ydinasetestit ja jos Kiina ei ole mukana, niin vähintään pysyy poissa tieltä.

Odotan mielenkiinnolla, mikä on Pohjois-Korean ratkaisu. Kiina ei ole enää suojelemassa ongelmalastaan ja maailmanpoliisi kolkuttaa jo ovella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ohjusisku Syyriaan sattui sellaiseen saumaan että tuntuu vaikealta uskoa että myöskään kaasuisku olisi ollut pelkkää sattumaa, vaan tarkoin harkittu ja pitkään suunniteltu operaatio.

Mitäs nyt muutama siviili, lapisi, tai vauva, merkitsee näissä suurvaltojen välisissä valtapeleissä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Syyrialaisen henki on halpa. Muutama taisi kuolla siinä raketti-iskussakin.

Itse en ole ihan varma tuosta kaasuiskusta. Siinä on Assadin osalta paljon ristiriitaisuuksia, jotka ovat listattu tässä: http://funnyjunk.com/channel/4chan/Was+the+syrian+...

On jopa väitetty että iskun tekikin häviämisestään epätoivoiset kapinalliset tarkoituksena saada länsimaat mukaan sotaan hallituksen kaatamiseksi. Tätä väitti myös Putin.
Melkein jokainen länsimaalainen valtio ja media on julitanut Assadin syylliseksi, haluaisin vain nähdä millä todistein. Sitä ennen en kaasuiskuun ota pahemmin kantaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikähän se porkkana on? Sovittiinko etupiirien jaosta Etelä-Kiinan merellä?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Porkkana on yhteistyö. Toivottavasti. En minä tiedä mitä presidentit keskenään sopivat.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin uskoisin, porkkana on juuri Etelä-Kiinan meri.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Mielenkiintoinen ajatus. Katsotaan miten etenee.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Minun teoriani on:

Ivanka näki kuvia, järkyttyi, ja isä teki ohjusiskun: http://www.nbcnews.com/news/world/eric-trump-says-...

Myöhemmin isä tuli järkiinsä ja peruutti kolmannen maailmansodan, jota oli alkanut puuhata: http://nypost.com/2017/04/11/trump-were-not-going-...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

USA:n suunnitelmat iskeä Syyriaan tehtiin jo 2013, jolloin Syyria teki edellisen kaasuiskun. Suunnitelmat olivat siis maanneet pöytälaatikossa kohta neljä vuotta. Obamalle pelattiin jo tuolloin paikka kaataa Assad mutta Obama epäröi. Putin ei epäröinyt vaan marssi Syyriaan kun huomasi Obaman epävarmuuden.

Trump tulee iskemään Pohjois-Koreaan ennemmin tai myöhemmin. Nyt näyttää että ennemmin kun myös Putin saa asiasta lähes ensikäden tietoa. Ei tule ikävä Kaukoidän läskipoikaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinan joukkojen siirrosta Pohjois-Korean rajalle yksi arvovaltainen näkemys:

"In other words, China may be just waiting for Trump to "decapitate" the North Korean regime, to pounce and immediately fill the power vacuum."

http://www.zerohedge.com/news/2017-04-11/china-thr...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hyvä teoria. Toivon todella että tämäkin jää pelkäksi toistensa pelotteluksi, viimeinen juttu olisi jos lähialueen valtiot alkaisivat keskenään tappelemaan alueesta. Teknisesti Kiina tarvitsee Pohjois-Koreaa puskurivaltioksi Yhdysvaltoihin erittäin läheisen Etelä-Korean eteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Paniko se, että presidentti Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon, hänet epäröimään liian kauan (8 vuotta) ja siten antamaan nykyisille kriiseille (Lähi-Itä, Syyria, Ukraina) niiden ylisuuret mittasuhteet?
Obama sanoi virkakausiensa jälkee katuvansa Syyrin konfliktin 'hoitamattomuuttaan'.
http://www.politico.com/story/2016/12/obama-syria-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset