Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Trumpin kannatus on melkein järkkymätön

Yhdysvaltojen politiikka vaikuttaa todella tulehtuneelta ja jakautuneelta. Tilanne vaikuttaa siltä, että oikeisto vie ja vasemmisto vikisee eikä kompromisseja tarvitse paljon tehdä. Tämä onnistuu Yhdysvalloissa, sillä siellä on vain kaksi puoluetta eikä sinun tarvitse vastapuolelta paljoa lupia kysellä, kunhan omalla puolueellasi on enemmistö, mikä rebublikaaneilla tällä hetkellä on.

Hillary voitti vaalit äänten määrissä. Trump voitti vain koska Yhdysvallat käyttää valitsijamiesjärjestelmää ja tämän avulla hän ei tarvinnut kansan enemmistöä, ainoastaan vaa-ankieliosavaltioiden valitsijat. Tämän takia on vähän hassua sinäänsä kauhistella Trumpin epäsuosiota valtakunnallisella tasolla kuten esimerkiksi Jaakko Korpi-Anttila blogissaan tekee. 

Sen sijaan Trumpin tekojen vaikutusta kannatukseen kannattaa ennemmin mitata häntä äänestäneiden keskuudessa. He ovat ne, joiden äänistä Trump välittää, sillä muutaman vuoden päästä hän tarvitsee heitä uudelleen. Turha hänen on californialaisia nuoleskella, jos Californian valitsijamiehet menevät kuitenkin perinteisesti demokraateille. 

No mikä Trumpin kannatus sitten on häntä äänestäneiden keskuudessa? ABC Newsin mukaan Trumpia äänestäneistä 96% äänestäisi häntä uudelleen. "Populistille" pelkkä 4% pudotus sadassa päivässä ei ole mielestäni huono tulos.

Yhdysvaltojen politiikassa on käytössä "ensimmäiset 100 päivää" tapa jossa presidentti polkaisee työnsä käyntiin toteuttamalla vaalilupauksiaan. En googlaamalla enää löydä lähdettäni, mutta näin aikaisemmin tässä kuussa listan, jossa oli Trumpin sopimuksen amerikkalaisen äänestäjän kanssa tilanne ja tämän listan mukaan 85% Trumpin lupauksista on vähintään jo luonnosteluvaiheessa. Esim. juuri nyt on uutisissa, että Obamacaren muutos on uudelleen lähdössä liikkeelle ja tarkoitus olisi aluksi muuttaa Obamacarea ja ehkä lopulta jopa purkaa se.

Katsotaan nyt miten tilanne etenee. Haluan vain sanoa, että yleisesti matalilla kannatusluvuilla kauhistelu näin jakautuneessa tilanteessa on aika turhaa. Se, nouseeko Trumpin kannatus riippuu siitä, kenet demokraatit laittavat ehdolle seuraavissa vaaleissa. Hillaryn tytärtä Chelsea Clintonia on väläytelty, mikä on henkilökohtaisesta mielipiteeni mukaan ehkä surkein mahdollinen vaihtoehto. Clintoneilla on liikaa luurankoja kaapissa ja Trumpilla olisi jo retoriikkakin valmiina viime vaaleista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Amerikkalaiset tottuvat Trumpin hulluuteen - America is Getting Used to Trump´s Insanity - kirjoittaa Foreign Policy-lehti:

http://foreignpolicy.com/2017/04/25/america-is-get...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tuokin blogi osoitti mielestäni vasemmiston kyvyttömyyden katsoa peiliin. Kenelläkään ei ole käynyt mielessä, että ehkä se on heidän politiikkansa vika että Trump ylipäätään valittiin tai että republikaaneilla on enemmistö tyyliin kaikissa hallinnon osa-alueilla. Puolueet ovat lopulta etujärjestöjä ja valkoinen heteromies äänestää sitä, kuka ajaa hänen etujaan. Vasemmisto on julistautunut ajamaan aivan kaikkien muiden etuja.

Jenkkien vasemmistosta liikkuu sellainen vaikutelma, että siellä halutaan muuttaa valkoinen keskiluokka vähemmistöjen palvelijoiksi ja maksumiehiksi. Siellä puhutaan ihme selityksiä kymmenistä sukupuolista, kulttuurin varastamisesta, misogynismistä ja valkoisesta etuoikeudesta.
Vasemmiston vuoro valtaan ei tule ennen kuin he oppivat, ettei syyllistämällä, haukkumalla ja alistamisella saa ääniä.

Jore Puusa

Haluan vain sanoa, että yleisesti matalilla kannatusluvuilla kauhistelu näin jakautuneessa tilanteessa on aika turhaa.
----------
Hyvä että sanot. Mutta olet väärässä. Ao kannatuslukujen esittely on USA:ssa sadan vuoden poliittinen traditio kuten moni muukin meille hankalasti tajuttava asia..kuten hallinnon maksukyvyn menetys joissain tilanteissa.
He toimivat poliittisen kulttuurin suhteen siten - että sen siirtäminen Suomeen arvosteltavaksi turhaksi on aika turhaa.
Ja
Heillä on "hiukan" pitempi harjoitteluaika toimiensa suhteen kuin 100 v. suomella :-)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tulee lähinnä mieleen tarina siitä, miten joukko apinoita laitettiin huoneeseen ja sen keskelle tikkaat jonka päällä on banaani. Aina jos joku kiipesi hakemaan banaanin, muita apinoita kasteltiin sprinklereillä. Tämän takia aina jos joku apina yritti hakea banaanin, muut apinat hakkasivat sen.
Tämän toimintatavan alettua yksi apinoista vaihdettiin. Uusi apina yritti hakea banaanin joten se hakattiin.
Seuraavaksi vaihdettiin taas toinen apina ja sama kävi sillekin, jopa toisiksi uusin apina osallitui hakkaamiseen.
Tätä jatkettiin kunnes kaikki apinat oli vaihdettu ja apinat olivat jo oppineet ettei tikkaille saa kiivetä. Silloin sprinklerit laitettiin pois päältä, mutta Kukaan ei edes yrittänyt hakea banaania koska siitä sai turpaan. Apinoilla oli kaikki mahollisuudet hakea banaani, mutta kukaan ei kehdannut koettaa.

Tarinan opetus on että "näin ollaan tehty jo iät ja ajat" ei ole hyvä argumentti. Tein tämän blogin koska Trumpin kannatuksesta keskustelevat keskittyvät epäolennaisuuksiin. Trumpilla on tarvittava kannatus tarvittavilla alueilla eikä muulla ole väliä, joten muuta ei kannata edes mitata. Jos halutaan tietää jatkaako Trump vuoteen 2024 asti, kannattaa seurata hänen kannattajiaan, vihaajat ovat vihanneet jo alusta asti eivätkä he enää vaikuta tulokseen.

Jore Puusa

Trumpin kannatuksesta keskustelevat keskittyvät epäolennaisuuksiin...
---
Huokaus..ketkä keskustelijat?
Suomalaiset vai USA:laiset?
Journalistikollegani pitää tuota keskustelua toistuvana ja monia lisäkuvioita tuottavana..ja hyvin mielenkiintoisena ja tärkeänä Trumpin jatkoa ajatellen. Mutta hän asuukin Minnesotassa - Minneapolisissa, USA:ssa ja työskentelee siellä ja on USA:n kansalainen ja elänyt koko elämänsä siellä. Journalistina perustan väitteeni sille faktalle - jota kuulen kriisin keskipisteessä itse olevilta. Mille sinä perustat väitteesi.
Onko kollegani....USA:n politiikan ammattilaisena...epäolennaisuuksiin keskittyvä?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #9

"ketkä keskustelijat?"
Ensimmäinen hyperlinkki on malliesimerkki. Internet on keskustelua täynnä.

Vetoaminen ammattitaitoon tai statukseen on argumentaatiovirhe. Mutta tämä blogi on puhtaasti minun mielipiteeni siitä, mihin jatkoa ajatellen kannattaa keskittyä. Voin olla väärässä jos joku tilastotieteilijä niin tahtoo todistaa, mutta itse päättelin näin. Uskon että amerikkalainen ystäväsi tietää paremmin mikä amerikassa kiinnostaa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trumpin suunnitelma tulonsiirroista talouseliitille syö kannatuksen omien joukoissa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Linkin takana on; sinänsä hyvän kannatuksen häntä äänestäneiden joukosta - syvällisempää näkemystä. Käytännössä Trump ei ole saanut edes hallintoaan kasaan vielä kunnolla. Plus listalla on toistaiseksi oman miehen saaminen korkeimpaan oikeuteen. Takinkääntöjä riittää NAFTAN purkamisesta ja NATO:n arvostamisesta aina muurin rakentamiseen saakka. "Tekemistä vaille valmis" lista on..niin...tekeillä. Isäntä ei ole vielä kyennyt tekemään ainoatakaan ulkomaan matkaa. Golf reissuja sitäkin enemmän. Edelliset on poimintoja uutisoinneista, joitten takana on molempien puolueitten näkemyksiä. Mutta toki Trump on petrannut sanomisiaan ja tviittejään. Kovat kielikuvapanokset on käytetty loppuun. Lusikka alkaa olla jo oikein päin kädessä. "Siperia" se opettaa jenkeissäkin. Nyt isona juttuna on yritysverojen alentaminen. Niitähän on jo viime syksystä saakka ulosmitattu pörssissä. Vaikea rasti ylivelkaantuneelle maalle. Isossa maassa on isoja juttuja vaikea viedä nopeasti käytäntöön. Etenkin kun muu maailma ei pysy paikallaan.

http://www.politico.com/story/2017/04/27/trump-vot...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Katsotaan mitä tapahtuu. Pari kuukautta on politiikalle älyttömän nopea vauhti, Trumpin lopullista lupausten toteutusta on parasta mitata kunnolla vasta vähän ennen seuraavia vaaleja. Suurin osa lupauksista kuitenkin etenee. Roomaa ei rakennettu päivässä. Onhan meidänkin hallitus ollut jo pitkään toiminnassa mutta silti tulee lisää ministereitä.

Haluan tehdä vielä selväksi, ettei Trump ole mielestäni hyvä valinta presidentiksi. Julma totuus on että kahdesta vaihtoehdosta hän oli vähemmän huono. Poliitikkona Hillary olisi ollut kuin kotonaan, mutta Trumpin kannattajat halusivat muutosta mutta Hillary lupasi vain samaa poliittista suhmurointia ja eliitin retostelua kuin Obaman kaudella.

Kukaan ei kuitenkaan voita jos Trump vetää kaiken päin mäntyä, joten hänen onnistumisensa toivomisessa ei ole mitään väärää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Trumpin kannatus on ennätysmäisen alhaista amerkikkalaisten keskuudessa tässä vaiheessa kautta. Se on fakta, ei sitä voi kumota sillä, että 1/4 äänioikeutetuista silti kannattaa presidenttiä. Se mitä tämä presidentin epäsuosio merkitsee on sitten kokonaan toinen juttu.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Aivan enkä sitä kiellä, Trump on erittäin epäsuosittu presidentti ja ymmärrän miksi.

Trumpilla on kuitenkin toistaiseksi suht sama kannatus kuin ennen vaaleja, mikä saattaa riittää jatkokauteen. Katson eteenpäin jo seuraaviin vaaleihin, kuten kannattaisi Yhdysvaltojen vasemmistonkin.

Yritän viestiä että tarkkailua kannattaa tehostaa siihin mikä on oleellista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "...1/4 äänioikeutetuista silti kannattaa presidenttiä. Se mitä tämä presidentin epäsuosio ..."

Koska vain puolet äänioikeutetuista äänestää, nin 1/4 riittää, jos se on oikeissa osavaltioissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset