Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Kuvia 612-marssista

 • Panoraamakuvaa kulkueesta
  Panoraamakuvaa kulkueesta
 • Toinen hyvä kuva marssin alkupäästä, kuvastaa hyvin marssijoiden määrää
  Toinen hyvä kuva marssin alkupäästä, kuvastaa hyvin marssijoiden määrää
 • kuvassa "äärioikeistoa" ja "vaarallisia alpakoita vihaavia natseja"
  kuvassa "äärioikeistoa" ja "vaarallisia alpakoita vihaavia natseja"
 • Pariskunta "natseja"
  Pariskunta "natseja"
 • Kulkueen varressa seisoskelevia vastamielenosoittajia
  Kulkueen varressa seisoskelevia vastamielenosoittajia
 • Jimi Karttusen tappanut/pahoinpidellyt SVL:n jäsen Jesse Torniainen rikkomassa marssin sääntöjä
  Jimi Karttusen tappanut/pahoinpidellyt SVL:n jäsen Jesse Torniainen rikkomassa marssin sääntöjä

Löysin netistä kuvia 612-marssista, jotka koin kiinnostaviksi, joten ajattelin jakaa ne täällä.

Kuvat ovat Ylilaudan anonyymiltä keskustelupalstalta, joten kuviin ei ole annettu lähteitä. Jos joku tunnistaa kuvan ottajan, ilmoittakaa heidän nimensä/linkki heidän julkaisuunsa kommenteissa niin muokkaan blogia ja kirjoitan heidät ylös.

Koin jotenkin omituiseksi sen, miten media on tanssinut 612-marssin ympärillä. Kun uutisissa on puhuttu eilisen mielenilmaisuista, on esillä ollut vain SVL ja Helsinki ilman natseja, joista osattiin antaa osallistujamääriä, mutta 612-marssista ei ole annettu melkein sanaakaan. Olisi kivaa tietää se tarkempi arvio osallistujamääristä, mutta useimmat paikalla olleet ovat arvioineet, että osallistujia oli enemmän kuin viime vuonna. 

Joissain kuvissa näkyy SVL:n jäseniä järjestönsä tunnukset kaulassa, jotkut heistä jopa tekivät natsitervehdyksiä marssin aikana. Heidän käytöksensä todisti Tere Sammallahden blogin oikeaksi, SVL ei osaa noudattaa marssin sääntöjä, joten heidät pitäisi potkia sieltä pois ensi vuonna. Näytön paikka 612-järjestölle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Koin jotenkin omituiseksi sen, miten media on tanssinut 612-marssin ympärillä. ""

Media on todellakin farssinut marssin ympärillä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Noudattaa nykyistä normaalia mediakäytäntöä. Uutisaineistot löytyvät nykyisin kommenttipalstoilta ja mielipidekirjoitukset uutisosiosta. Toimittajilla on kova into käydä taistoon tuimaan sen aatteen puolesta, johon ne kokevat samaistuvansa. On tärkeämpää julistaa, kenen joukossa seisoo kun kertoa, mitä tapahtui ja miten asiat ovat.

Sitten välillä vuodatetaan pari krokotiilinkyyneltä kansan jakautumisesta ja mielipiteiden polarisoitumisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietoa kulkueen taustasta:

"Järjestäjät

Suomen Sisu on välittänyt tietoa tapahtumasta. Järjestelyissä on ollut mukana kirjailija Timo Hännikäinen, joka on myös tapahtuman verkkosivuston haltija.Hänet tunnetaan muun muassa väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten tukilinjalle lähettämistään törkyviesteistä, joissa yhdessä Hännikäinen uhkasi järjestön työntekijöitä raiskauksella. Suojelupoliisi luonnehti vuoden 2015 vuosiraportissaan marssin järjestäjiä ”maahanmuuttovastaisiksi” ja ”äärioikeistolaisiksi”

Kansan Uutisten mukaan vuoden 2014 marssin järjestysmiehinä toimi lukuisista väkivaltarikoksista tuomittuja Suomen vastarintaliike -uusnatsijärjestön jäseniä. Järjestö oli myös mainostanut tapahtumaa omilla verkkosivuillaan sekä sosiaalisessa mediassa. 612-marssia oli lisäksi mainostettu useilla muilla äärioikeistolaisilla sivustoilla.

Suomen Vastarintaliikkeen entisen johtajan Esa Henrik Holapan mukaan järjestö oli aloitteellinen marssin järjestämisessä. Marssi oli osa järjestön tavoitetta yhdistää äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Marssi ei kuitenkaan ollut virallisesti Suomen Vastarintaliikkeen järjestämä, koska ei haluttu karkottaa mahdollisia osallistujia."

https://fi.wikipedia.org/wiki/612-marssi

Kulkueeseen osallistuu tietysti monia vilpittömällä mielellä olevia kansalaisia, joita on höynäytetty luulemaan, että marssi on todellakin täysin epäpoliittinen ja kaikille isänmaanystäville tarkoitettu. Sellainen peittely on ollut järjestäjien tarkoituskin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tuota, puhutko nyt siis lapsi & laamatapahtuman järjestäjistä? Vai mistä ihmeen höynäyttäjistä puhut, jotka ovat peitelleet järjestäjien tarkoituksia? Puhutko ehkä valtalehdistöstä -- puhutko siitä höynäyttäjänä
vai höynäytettynä?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos eu:lla on trollitehdas, niin tässä on varsin hyvä ehdokas. Aikaakin on tähän hoppyyn ruhtinaallusesti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Markkinoinnin perusasioita. Lähes kaikkia on siis vedätetty tässä mielikuvilla....

https://www.buildlineup.com/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Piempää kommenttia ei ilmeisesti kaikki jaksa lukea. Kertaus on opintojen äiti:

"Suomen Vastarintaliikkeen entisen johtajan Esa Henrik Holapan mukaan järjestö oli aloitteellinen marssin järjestämisessä. Marssi oli osa järjestön tavoitetta yhdistää äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät."

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #7

""yhdistää äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät""

Mutta tuossahan on jo kolme. Uutisten mukaan alpakoita oli vain kaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kuuntelin sen puheen minkä joku kutsuvieras piti ennen marssin alkua. Se oli avoimesti maahanmuutto- ja EU-vastainen. Lisäksi korvaan särähti ikävästi puheen lopussa ollut kohta, missä huudeltiin "Suomi suomalaisille" jne.

Kyllä tuo marssi oli avoimen oikeistolainen, joten 612.fi sivuilla mainittu "jätetään lokerot kotiin" kohta oli korupuheita. Tulipahan koettua, varsinkin kuin noita SVL:n "sankareita" lukuunottamatta joukossa oli hyvä tunnelma. Todennäköisesti jos 612 ei tee irtiottoa SVL:stä, jää tämän vuoden marssi omalta osaltani viimeiseksi. En kuitenkaan sitä äärioikeistolaiseksi luonehtisi.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Kansallissosialismi on siis jotenkin "oikeistolaista"? Viimeksi kun luulin jotain käsittäväni niin sosialismi oli "vasemmistolaista."

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #11

Riippuu millä mittareilla katsoo. Taloudessa kansallissosialismi on vasemmistolaista, mutta sosiaalisia arvoja mitatessa se on oikealla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Ehdit vastaamaan ensin ja vastauksesi on oikeastaan päinvastainen sen kanssa, jota itse olisin kirjoittanut.

Kansallissosialistit sallivat yksityisyritteliäisyyden ja esimerkiksi Natsi-Saksassa myös suuret yksityisten omistamat teollisuuskonsernit olivat tiiviissä yhteistyössä valtion kanssa. Varsinaista elinkeinoelämän sosialisointia kansallissosialistinen puolue ei harjoittanut.

Mielestäni "sosialismi" sanana puolueen nimessä liittyy nimenomaan "ihmisten sosialisointiin" valtion omaisuudeksi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #18

Taisi kansallissosialismilla olla sama ongelma Korean Demokraattisen Kansantasavallan kanssa. Nimi ei mene yks-yhteen käytännön kanssa.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #18

Suomalainen Työväenliikekin salli yksityisyrittäjyyden vielä 70-luvulla, sitten tulivat demarit...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #18

Eikö nimen "Kansallissosialistinen Työväenpuolue" perimmäinen tarkoitus ollut tarjota puolueen nimessä jotain vähän kaikille?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #12

Itse asiassa se on Nolanin kartan mukaan ihan reippaan sosialistinen ja arvokonservatiivinen.

Rotuoppi oli niillä taas pseudotieteellinen uskomus. Ihan kuten nykyään luomu, gmo ja ydinvoiman pelkokin.

Natseilla miehisyyttä toi kulttuuri ja taide, naiset sai perustuloa lasten mukaan. Tosin myös ura-naisia oli, kuten pää-koelentäjä.

Eläintensuojelussakin, josta Natsit tykkäsi, otettiin rotuoppi käyttöön syyttämällä Juutalaisia eläinrääkkäyksestä.

Neukkujen Kommunistit taas tappoivat ja tuhosivat kaiken oikeastaan ilman mitään hyvää syytä, paitsi tietysti Isä Aurinkoisen pelosta.

Eiköhän teidän ääripäiden kannata jo pikkuhiljaa huomata, että olette melkein samaa puuta. Pseudotiedettä, kakkakepposia lapsilla ja alpakoilla, epä-demoratian haaveilua tavalla tai toisella, muiden rahojen ominainen, tehdään se sitten kommunistisesti laillisesti ryöväten tai nstsi-mallilla väkisin ottaen tekee lopputuloksen ihan samaksi. Raatoja tulee molemmilla tyyleillä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tämä on tervetullut tasapainotus muutoin Puheenvuorossa vallitsevalle 612- lieveilmiöiden valkopesulle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tästäkin on videopätkää ties kuinka netissä, Youtubessa. Voi taas tietysti kieltäytyä katsomasta, olla uskomatta omiin silmiinsä, ja kertoa, että natseja siellä täällä. Mutta koittakaa nyt edes päättää oliko kaikki natseja, äärinationalisteja, vaiko vain (ex)SNL, ääri-äärinationalistit. Kun kuka tahansa voi moiseen kulkueeseen liittyä miten ääri-äärinatsien toimi tulisi estää? Poliisin pidättää kaikki ääri-äärinatseilta vaikuttavat (tunnistamisen ongelma jos ei ole esim. liiveissä), vai perätikö nuo naamioituneet, joita media kutsuu ääri-äärinatsien vastustajiksi (kuinkahan monta palstalaista oli pipo silmillä heiluttamassa keskisormea kulkueelle), voisivat ottaa oman käden oikeuden tms. estämismetodin käyttöön?

Propagandan analysoiminen on melko haastavaa jossei mahdotonta jonka johdosta kun viime tutkimuksen mukaan suomalaisista vähän päälle 30% luotti mediaan luku vain pienenee ...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

612-yhdistys sanoo itseään neutraaliksi, kieltää säännöissään poliittiset tunnukset marssissa ja heillä on marsseissa mukana runsaasti järjestysmiehiä. Luulisi heidän seuraavan että heidän sääntöjään seurataan jos he haluavat, että heidän sanaansa luotetaan, varsinkin kun sääntöjä rikkovat tiedetään ja he rikkovat niitä toistuvasti.

Natseja ei suoranaisesti tarvitse poistaa, kunhan he eivät harjoita politiikkaansa marssissa. Tunnukset ja tervehdykset pois.

Toni Rintala

"Natseja ei suoranaisesti tarvitse poistaa, kunhan he eivät harjoita politiikkaansa marssissa. Tunnukset ja tervehdykset pois."

Adidakset ja Marimekot pois vaatteista, kättä ei saa nostaa minkäänlaiseen tervehdykseen ja lopuksi ei myöskään saa sanoa mitään, koska Hitler on jo kaikkia sanoja käyttänyt ja Stalin heiluttanut kättään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #27

Olipas typerä kommentti, en edes vastamielenosoittajien keskuudessa nähnyt tuollaista tahalleen väärin ymmärtämistä.
Adidaksen ja Marimekon logot eivät ole poliittisia kannanottoja. Anarkistiliput, SVL ja vaikkapa Persujen logot ovat ja ne on marssin säännöissä kielletty. Raja on erittäin selkeä ja ala-astelainenkin osaa sen tulkita.
Jos taas pidät kättäsi useamman sekunnin ajan noin 120 asteen kulmassa sormet suorana, se on ilmiselvä natsitervehdys varsinkin tässä kontekstissa. Puheista en sanonut mitään, mutta 216-järjestäjänä en tykkäisi jos joku alkaisi huutelemaan "sieg heil".

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #38

"en edes vastamielenosoittajien keskuudessa nähnyt tuollaista tahalleen väärin ymmärtämistä."

Kananmunat lenti ihan vahingossa vastamielenosoittajien käsistä?

"Anarkistiliput, SVL ja vaikkapa Persujen logot ovat ja ne on marssin säännöissä kielletty."

Olihan ne kiellettyjä siellä Peli poikki -tapahtumassakin. Vaan silti oli esillä.

Nyt on ehkä saivartelua, mutta onko SVL poliittinen järjestö? Eihän se ole mikään poliittinen puolue?

Kun saamelaisten yhdistys haluaa turvata saamelaista perintöä ja kulttuuria sekä parantaa saamelaisten asemaa, niin eihän sekään ole poliittinen. Jos jokin yhdistys haluaa turvata suomalaisten asemaa, on se poliittinen ja rasistinen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Mikäli vain puolueiden toiminta olisi poliittista, esimerkiksi käsite puoluepolitiikka olisi tautologinen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja jonkin ryhmän intressien ajaminen on poliittista toimintaa, täysin riippumatta siitä liittyykö tekemiseen mitään puoluetta. Puoluepolitiikka on vain yksi poliittisen toiminnan osa-alue.

Oliko siellä siis useampikin kananmunien viskelijä paikalla?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #40

Itse kuulin että max 2 heittelijää jotka toimitettiin pois paikalta aika vikkelään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

"Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja jonkin ryhmän intressien ajaminen on poliittista toimintaa"

Jos taas kapeasti jattelee, niin silloin melkein jokainen yhdistys on poliittinen. Jopa urheiluseura. Urheiluseuratkin pyrkivät vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin edistääkseen oman seuran mahdollisuuksia mm. harjoituspaikkojen kanssa.

"Oliko siellä siis useampikin kananmunien viskelijä paikalla?"

Vaikea sanoa, kun ensin IL:n toimittelijat uutisoi, että munat lensi 612 porukassa, sitten korjasivat uutisen, että ne heitettiinkin vastamielenosoittajien taholta. Monikkoa siinä käyttivät.. tavallaan:

"Otettiin kiinni muutama henkilö, joka heitteli kananmunia"

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Kuikalla (# 2) näyttää olevan jotakin sellaista tietoa Hännikäisen provoilusta, josta itselläni ei ole tietoa. Löytyykö tästä todellista näyttöä vai perustuuko huhupuheisiin?

Vuonna 2014 Hännäikäinen piti hyvän puheen ennen kuin 612-kulkue lähti liikkeelle. Se on tässä oheisessa linkissä. Tämä oli se puhe, jonka varassa kulkue v.2014 lähti liikkeelle.

On jotenkin sellainen tunne, että samoin kuin iltapäivälehtien lööpit kokivat mustamaalata 2000-luvun alussa Perussuomalaiset ja etenkin Tony Halmeen täydeksi sekopääksi, jonka sanomisissa ei ole järjen häivää, niin nyt mustamaalataan tätä 612-kulkuetta, jossa moni varmasti on täysin vilpittömin mielin liikkeellä isänmaan kunniaksi.

Itse en olisi ikinä herännyt uskomaan Perussuomalaisista mitään muuta kuin mitä iltapäivälehdet halusivat minun uskovan, ellen olisi sattunut olemaan töissä satamassa, jossa jotkut työkaverit suhtautuivat Halmeen viestiin vakavasti.

Tämä kokemus opetti sen, että jos jostakin asiasta haluaa toden teolla ottaa selvää, on parasta jalkautua ilmiön keskelle tutkimaan, mitä se on syönyt. Ensikäden tieto on ainakin varmaa tietoa.

Sitten on asia erikseen, mitkä asiat kiinnostavat niin paljon, että niistä jaksaa lähteä ottamaan selvää. Vuorikiipeilykin kiinnostaisi, mutta on aika satavarmaa, että en ole lähdössä lähiaikoina Mt.Everestille.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 16

Siis tietoa niistä Hännikäisen sanomisista, joihin omassa puheenvuorossasi viittaat - sitä tietoa lähinnä tavoittelin. Missä se on?

Mitä tuohon 612-linkkiin Wikipediassa tulee, niin en ota kantaa. Wikipedia ei ole tieteellisesti pätevä lähde. Jos esillä on osatotuus, niin silloin kyseessä ei ole koko totuus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Tuo sitaattini, jonka aiemmassa kommentissani esitin, on suoraan koipoitu kyseiseltä Wikipedian sivulta.

Lause: "Hänet tunnetaan muun muassa väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten tukilinjalle lähettämistään törkyviesteistä, joissa yhdessä Hännikäinen uhkasi järjestön työntekijöitä raiskauksella."

...oli kommenttia kirjoittaessani vielä paikoillaan, mutta joku vikkelä on ehtinyt muokkaamaan wikitekstiä siten, että kyseinen lause on näköjään poistettu. Jos kopioit tuon lauseen ja panet sen Googleen, niin se antaa edelleen tulokseksi kuitenkin kyseisen Wikisivun. Minulla ei ole ollut mitään tietoa moisesta Hännikäisestä ylipäätään, joten voit olla varma, etten ole omasta päästäni tuota repäissyt.

Aikamoista hynridisotaa näköjään tietyt piirit ovat valmiit valppaana käymään.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #23

# 23

Asian todentamiseksi pitäisi olla muutakin kuin sinne tänne hyllyvä Wiki-sivu.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila Vastaus kommenttiin #25

Ai Hännikäisen sikailut ovat jollekin vielä uusi asia? No, siitä lyhyt oppimäärä Hännikäisestä: https://www.hs.fi/nyt/art-2000002833318.html

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #26

Jeh, uusi asia on. En ole Hesarin lukija, joten en saa artikkelia auki, mutta jos vieressä oikealla oleva kuvitus eri postauksista pitää paikkansa, niin näyttää siltä, että Hännikäisellä on ollut juhannuskänni päällä ja sitä myötä muutama ylilyönti.

Mahtoiko pahoitella missään julkisesti - kuten maan tapa nykyisin erilaisten ylilyöntien kohdalla on?

Puhe vuoden 2014 aikoihin 612-kulkueen liikkeellelähtöä ennen on kuitenkin täyttä asiaa - edelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Lasten ja humalaisten suusta...

Hännikäinen pyysi anteeksi ja teki itsestään täyden pellen selittelemällä asiaa humalatilalla, harkintakyvyn puutteen sijaan. Surullista että aikuinen ihminen pakenee "kännissä ja läpällä" -selityksen taakse, kun pitäisi kantaa teoistaan vastuuta. Vielä surullisempaa on kuitenkin, että sellaiselle selittelylle löytyy ymmärtäjiä.

Eero Mattila

#14 Juurikin näin. Siksi menin marssille mukaan laskemaan natseja, mutta eipä löytynyt. Ikävä kyllä valtamedian uutisointiin ei Suomessa voi enää luottaa, uutisia toimittavat henkilöt, jotka tarkoituksella yrittävät järkyttää yhteiskuntarauhaa ja ajaa suomalaisia avoimeen konfliktiin.

Nyt olin tarkkailijana, mutta ensi vuonna varmasti soihdun kanssa marssimassa ja ystäviä mukana!
Itsenäisyys on iloinen asia! Suomalaisuudessa ei ole mitään hävettävää!

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 32

"uutisia toimittavat henkilöt, jotka tarkoituksella yrittävät järkyttää yhteiskuntarauhaa ja ajaa suomalaisia avoimeen konfliktiin."

Kyllä. Mielestäni erittäin vastuutonta toimintaa, joka perustuu lähinnä siihen toivomukseen, että räväkät otsikot _myisivät_ hyvin. Mitä tahansa, jotta positiivinen kassavirta turpoaisi.

Räväköiden otsikoiden tehtaileminen myynnin kasvattamiseksi on sekä lyhytnäköistä että vastuutonta toimintaa. Ennen kuin sille tielle lähtee, kannattaisi kysyä itseltään, mitkä tällaisen toiminnan riskit ovat?

Suomi on sotien jälkeen ollut yhteiskunnallisesti vakaa valtio - Kekkosen aikana maahan mahtui vain yksi mielipide kerrallaan -, meille nuoremmille kuin itseensä tyytyväinen huopatossutehdas, jossa varsin monien on ollut hyvä olla ja elää. Yhteiskunnallinen vakaus on rakentunut yksimielisyyden varaan. Suomalaiset ovat in corpore ponnistelleet yhteisten tavoitteiden eteen - ja saavuttaneet ne.

Kun "projekti" on ollut kesken, erimielisyyteen ei ole ollut varaa. Ei myöskään keskinkertaisuuteen.

Nyt näytään olevan Suomen elinkaaressa sellaisessa kohdassa, että on varallisuutta poisjaettavaksi, älyä niin paljon, että vähä-älyisyydenkin sopii tulla saliin, ja uskoa omaan erinomaisuuteen niin paljon, että erimielisyyden lietsominen käy hauskasta pikku harrastuksesta toimituksissa.

On hyvin lyhytnäköistä uskotella eri aviisien toimituksissa, että kevyesti heitetyillä raflaavilla otsikoilla ei olisi suurtakaan merkitystä sen jälkeen, kun lehden päivämyyntiin kohdistuvat tavoitteet on saavutettu. "Tänään uutinen, huomenna kalankääreenä" on menneisyyttä. Nyt nämä myyntivoittoa tavoittelevat otsikot jäävät pyörimään some-keskusteluihin, ja alkavat vaikuttaa tavoilla, joiden lopputulemasta ei ole tietoa.

Tilanne on tällä hetkellä säälittävä. Tutkiva journalismi loistaa poissaolollaan, mutta bling-bling hömppä kukoistaa, ja siinä sivussa nämä otsikkotehtaat. Vakavasti itsensä ottaneet toimittajat hakeutuvat erilaisten saneerausten seurauksena paremman palkan perässä yrityksiin tiedottajiksi ja näin jäljelle jää ttt-vilttiketju toimintaa pyörittämään.

Pekka Pylkkönen

Tässä lienee osoitus siitä että ihmisten mielipiteet ja motiivit muodostavat jatkuvan spektrin eikä mustavalkoista kahtiajakoa. En osallistunut mihinkään mielenosoitukseen tai kulkueeseen, sillä yksikään ei tuntunut omalta. Alpakat varmaan olisivat muksuille kelvanneet mutta siitäkin tapahtumasta jäi kyllä melkoisen ikävä kuva, toki vain aihetodisteiden perusteella.

Hienoa jos natsit saadaan häädettyä kulkueesta. Myös politiikkaa kritisoivat puheet tuntuvat sopimattomilta itsenäisyyspäivän juhlintaan. Samaa odotetaan myös mielenosoittajilta; heittäkää omaa ajatusmaailmaa lähellä olevat väkivaltaiset fanaatikot mäkeen. Anarkistien, natsien ja islamistien yhteisenä piirteenä on se että he yrittävät aktiivisesti saada oman ideologiansa näyttämään todellista suuremmalta kulkemalla maltillisen enemmistön joukossa.

Pekka Iiskonmaki

Marssijoita oli paljon enemmän kuin presidentin vastaanotolla kutsuvieraita.

Poliisi puhuu 3000 osallistujasta ja eräs arvio on 5000.

Määrä kasvaa vuosittain.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Noo, mutta ensi vuonna myös vastapuoli varustautuu. On kolme alpakkaa ja naapurin lapset myös mukaan. Linnaan kutsutaan ainakin yksi alpakka.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

612 ottaa yhden suden mukaan jokaista alpakkaa kohden omaan kulkueeseensa ja sallii sitten alpakat samalle torille.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #33

Jos natsien ja anarkistien junnut pannaan vaan alpakoiden kanssa futiskentälle. Ovat siellä turvassa vanhemmiltaan, ja tuskinpa tappelevat keskenäänkään. Se on jännä miten ennakkoluuloton tuollainen mukula on. Toisaalta jos toinen tekee jotain ikävää, vastareaktio on välitön ja ankara.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #37

" ja tuskinpa tappelevat keskenäänkään."
"Se on jännä miten ennakkoluuloton tuollainen mukula on."

Melko rasistisia juttuja tuolla urheilukentällä kuulee. Jo 1980-luvulla niitä käytettiin. Se on sitä vastustajan hiillostamista. Katsomosta sitä eniten kuulee, mutta pelaajana tiedän sitä olevan myös kentällä paljon..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset