Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Miksi tuen Trumpia

Tämä blogi on vastaus Pekka Siikalan blogiin. Suosittelen lukemaan sen ensin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puoluevaalien jälkeen eli kun selvisi että loppurykäys on Trump vs Clinton, aloin henkisesti kannattamaan Trumpia.

Trump ei todellakaan ole läpihuutojuttu. Miehen ulostulot jättävät paljon toivomisen varaa. Uskon, että viime vaaleissa Trumpin kannattamisen sijaan kyseessä oli lähinnä Clintonin ja kaiken mitä hän edustaa, vastustaminen. Näin on omalla kohdallani ja uskon että on myös suurimmalla osalla Trumpin kannattajista.

Hillary, kuten Pekka sanoit, on sotahaukka. Obaman sponsoroima ja kannustama arabikevät teki ISISistä voimakkaan ja tuhoisan. Satoja tuhansia ihmishenkiä menetettiin, edes jotenkin toimivat valtiot (joskin diktaattorien hallitsemat) kaadettiin ja miljoonat ajettiin pois kodeistaan, suoraan meidän "riesaksi". Hillary Clintonin presidenttiys olisi merkinnyt jatkoa tälle politiikalle. 

Ilmeisesti venäläisten hakkeroimat ja vuotamat sähköpostit paljastivat korruption, joka demokraattien puolueessa muhi. Sanders ajettiin väkisin ulos presidenttikisasta ja toimittajia oli Clintonin liittolaislistalla vastineeksi positiivisesta uutisoinnista.

Ymmärrän miksi demareiden sähköpostiin iskettiin, olihan Clinton todennäköisimmin seuraava Presidentti. Sitä ei kai ole vielä selitetty miksi ne viestit vuodettiin, sillä mitään todisteita ei ole tullut siitä, että Trumpin kamppanja olisi sitä pyytänyt tai tiennyt. Trump kuitenkin sisäisesti kiitti, sillä Clintonin laiton sähköpostiserveri oli puukko, jota Trump tykkää kääntää Hillaryn kyljessä aina tilaisuuden tullen.

Toivon, että Trumpin populismi ja nationalismi antaisivat meidänkin poliitikoillemme muistutuksen siitä, mikä heidän tehtävänsä on; suomalaisista ja meidän eduistamme huolehtiminen, ei ehdoton EUlle kumartaminen ja suomalaisten bussin alle heittäminen oman tai Brysselin edun nimeen.

Eilisiä Putinin puolusteluja hän perusteli sillä, että hän ennemmin ottaa poliittisen riskin rauhan takia kuin riskeeraisi rauhan politiikan takia. Trump onkin repinyt euroopan johtajilta näennäisystävyyden naamiot kasvoilta vaatimalla reilumpaa kauppaa ja suurempaa osuutta NATOn kuluista. Jenkkien hyväksikäyttämiseen tottunut EU huutaa nyt joutsenlauluaan, mutta toivottavasti hekin ymmärtävät ettei liittolaisia hyväksikäytetä noin. NATOn pitää pärjätä myös ilman Yhdysvaltoja.

Median käytös Trumpia kohtaan on lähinnä huvittavaa. Esimerkiksi CNN, jonka toimittajia oli yhteistyössä Clintonin kampanjan kanssa, lähinnä keskittyy epäolennaisten asioiden jankkaamiseen. Positiivista uutista ei Trumpista tehdä edes vahingossa ja Suomen mediatalot, jotka ovat yhteistyösopimuksessa CNN:n kanssa, toimivat lähinnä käännöstoimistoina ulkoistaen ajattelun kokonaan. Joku fiksu sanoikin, että syy kuiluun median ja Trumpin kannattajien välillä johtuu siitä, että Trumpin kannattajat eivät ota Trumpia kirjaimellisesti, vaan vakavasti. Media ottaa hänet kirjaimellisesti, muttei vakavasti.

Olet oikeassa, että demokraattien reaktio tappioon ei ole tervettä. Demokraattien johtohahmo Maxine Waters sanoi puheessaan että Republikaaneja pitää ahdistella kaikkialla missä heitä nähdään. Demokraatit vaativat kovaan ääneen että ICE, Yhdysvaltojen maahanmuuttovirasto pitäisi lakkauttaa, mutta kun republikaanit sanoivat ottavansa sen Kongressin äänestykseen, demarit sanoivatkin äänestävänsä sitä vastaan. Esimerkkejä oudosta käyttäytymisestä on paljon.

New Yorkissa avoin sosialisti Alexandria Ocasio-Cortez voitti demarien esivaalit, mikä saattaa olla merkki siitä että demokraatit siirtyvät nyt tappionsa jälkeen entistäkin vasemmammalle, voisi jopa sanoa että puolue radikalisoituu.

Jos puolueiden radikalisoituminen jatkuu Yhdysvalloissa, on riski että se siirtyy myös eurooppaan kuten kaikki muutkin trendit. Trumpille ennustetaan toista kautta, ilmeisesti hänen uudelleenvalinnallaan on 40% todennäköisyys kun toisiksi suosituimmalla on 10%. Elleivät demarit vedä kikka kakkosta ja saa jotain uskottavaa poliitikkoa häntä vastaan, uskon hänen jatkokauteensa. Katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En ole kannattanut Clintonia, Trumpia enkä Sipilää. Jokaisen puheet ennen vaaleja alkoivat hirvittää.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kiitos selvennyksestä. Maailman politiikkaa seuraillessa näyttää siltä, että näillä korteilla ei voi voittaa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Trump veti oman maansa oikeusviranomaiset sekä CIA:n ja FBI:n vessasta alas ja sanoi mieluummin uskovansa Putinia. Tukeeko blogisti tätä? Onko ok?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Blogisti kirjoitti hyvin, Trumpin kannattajat eivät ota Trumpia kirjaimellisesti, vaan vakavasti. Media ottaa hänet kirjaimellisesti, muttei vakavasti.

Jos kaikki Trumpin puheet ottaisi kirjaimellisesti, ei kukaan hänestä voisi pitää. Hänen puhetyylinsä on muutenkin epäselvä ja poukkoileva.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Eikös raportti ollut: "may have influenced" äänestäjiin?

Ja senkö perusteella Trumpin olisi pitänyt jäädä jankuttamaan Putinilta, että kun CIA ja FBI sanoo, että olette saattaneet jotenkin vaikuttaa, niin veli Putin, mikset tunnusta, että olette saattaneet vaikuttaa?? Olisihan tuollainen jankuttaminen varsin hassua.

Suomenkin media on saattanut vaikuttaa satoihin äänestäjiin.. A-studiossa mainostivat, että nyt pitää äänestää naista! Ja heti perään luotiin pelkotiloja, että Trump ei muka hyväksyisi tappiota, joka oli kuulemma pelottava asia.. eikä tuosta propagandasta kuitenkaan kukaan presidentti Niinistöä syytä?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Trump yrittää soveltaa Pohjois-Korean kikkoja Venäjään ja päästä näin pois kylmän sodan asetelmista, joissa taas olemme. Trump ei PKn tapaamisenkaan aikana ottanut esille maan ihmisoikeusrikkomuksia, oletan että ideana on ensin avata keskusteluyhteydet ja sitten vasta puuttua muihin ongelmiin.
Siksi Trump yritti saada Putinin puolelleen kyseenalaisin keinoin. Hän työnsi tiedusteluelimet bussin alle saadakseen Putinin neuvottelupöytään, missä hän voi veivata "diilin". Putin ei kuitenkaan ole tyhmä, joten en tiedä oliko Trumpin "uhraus" sen arvoinen.

Jos Trump saa diilin, se on taas sulka hänen hattuunsa ja FBIn uhraus oli pikku hinta. Jos ei saa, hän nolasi itsensä ja häpäisi FBIn. Tulevaisuus kertoo.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minusta Trump on hyvä esimerkki populistisesta perisidentistä ja sen tuomasta politiikasta, täysin sopiva presidentti jenkeille, sitä saavat mitä tilasivat.

Puheet on kovia, tulokset vaan antavat ihme kyllä odottaa, mutta pääasiahan on, että twitter toimii. :)

Kansainvälisesti Trump on hyvä asia, muut maat ottavat askelia ilman Amerikkalaisia, ja sopimuksia tehdään sitten ilman heitä, se on eteenpäinvievä voima tämä Trump. :)

Republikaaneilla jenkeissä on melko kuumat oltavat, sillä vaalit lähestyvät ja Trumpin puheet ja toimet satavat suoraan demokraattien laariin.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Kansainvälisesti Trump on hyvä asia, muut maat ottavat askelia ilman Amerikkalaisia"

Kerrankin vois vaikka peukuttaa Ritalan puolikasta lausetta..
Amerikkalaisten palvomisen loppuminen on hyvä asia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Päivittäin saamme lukea eri maailman että Suomen medioista, Trump on hullu, sairas, tyhmä, osaamaton jne.--->loputon lista.

Ja mitä ihmeellisimpiä shokeerauksia, kuten tämä venäjä hakkerointi tapaus.

Ok. mutta kaveri tekee ne tietoisesti ja hymyillen. Voitteko kuvitella?.

Olen nähnyt kommentteja maailman punaviherLib. maailmasta jo pidemmän aikaa, ettei vasemmisto ole koskaan nähnyt tälläistä vastakkainasettelua.

Ette niin ja se on teidän heikkous. Entä Trumpin lähipiiri, että poliittinen ja vaikutusvaltainen support väki, joka Trumpin takana seisoo, ovatko he neroja?.

Sotke vastustajasi rivit, sabotoi heidän toimintatapojaan, muuta pelisäännöt kesken peliä, sotke heidän arvomaailmansa ja saata heidät toimimaan heidän omia arvojaan vastaan. -Sun Tzu-

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä vihervasemmiston liberaalit ovat itse sotkeneet läntisen maailman kansainvaelluksellaan, maailmanlopullaan ja normaaliuden vastustamisella. EU on näiden lisäksi vielä tuhonnut euromaiden talouden joten korjaamista riittää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eli..jos demarit siirtyvät vasemmalle ne vähintäänkin radikalisoituvat?

Tarkoittaako jos keskustasta joku menee oikealle,niin ne radikalisoituvat ja näin ollen esim. Kokoomus on radikalisoitunut jo?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset