Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

EU tuhosi Internetin

  • EU tuhosi Internetin

No no, miksi teit sen?  Miksi teit sen? No no no, miksi teit sen?

Näin kysyy Kummelin sketsin opettaja kun oppilas hölmöilee. Saman kysymyksen haluan esittää nyt EUn MEPeille, varsinkin suomalaisille jäsenille. Miten meni niinkuin omasta mielestä?

Oliko linkkivero mielestäsi fiksu idea? Sama linkkivero, joka on jo nyt käytössä Saksassa, joka ei tuo mediataloille melkein yhtään lisätuloa mutta pakotti pienet, uutisten välitykseen perustustuvat verkkosivut lopettamaan toimintansa. Katsotaan kuinka nopeasti media vaatii tämän pykälän perumista, kun sen sijaan että se alkaisi maksamaan mitään pilipalimaksuja, Google lopettaakin eurooppalaiseen mediaan linkkaamisen kokonaan ja viimeisetkin median mainostulot tyrehtyvät siihen.

Tai Artikla 13? Jokainen netissä oleva verkkosivu missä voi jakaa mitään sisältöä aina Puheenvuoron blogeista miljardin käyttäjän Youtubeen joutuu ennalta käymään läpi joka ikisen tiedoston mitä sinne laitetaan tai saa EUn sakot. Kannattaa sijoittaa VPN:ään, sillä kenelläkään muulla ei ole varaa sijoittaa tuollaisiin filttereihin paitsi Googlella ja Facebookilla, voit sanoa hei hei kaikille muille verkkosivuille. Artiklan mukaan se ei koske pieniä sivuja, mutta missään ei ole määritelty mikä on pieni verkkosivu. 

Artikla 13:ssa ongelma on myös se, ettei se tunne parodiaa tai kommentaatiota. Älytön määrä sisällöstä jota varsinkin amerikkalaiset tuottavat, perustuu Yhdysvaltojen Fair Use-lakiin, joka sallii tekijänoikeuksien rikkomisen, jos teet parodiaa tai kommentaatioa esim. arvosteluita. EUlla ei Fair Use-lakeja ole, puhumattakaan siitä, osaavatko artiklan vaatimat filtterit erottaa parodiaa tekijänoikeusrikkomuksesta. Onko silläkään väliä kun EU mällää sakot silti.

Joten kysynkin, miksi teit sen? Menitkö kuuntelemaan lobbari Axel Vossin valheita, kun hän kaikille MEPeille lähettämässään sähköpostissa sanoi miljoonien huolestuneiden kansalaisten viestien olevan roskapostia? Copybuzzin sivuilta voi lukea koko sähköpostiviestin, pelkkää valheita valheen perään. Siihenkö EUn päätökset perustuvat? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Espanjassa haluttiin linkkiveroa Googlelle, kun Google julkituo Espanjan uutisia ja tästä seurauksena Google sulki kaikki Espanjan median uutiset ja muut pimentoon. Rahatulot Espanjan medialle romahtivat samantien ja sitten se linkkivero peruutettiin.

EU ei näköjään ole oppinut näistä ja lobbaajat hyvin "lahjoneet", että kannatti lobbaajien eduksi direktiivit hyväksyttää.

Kyllä tässä varmasti tulee seuraamuksia, että EU joutuu kiireesti perumaan kaiken.

Luultavasti VPN-alustat sekä muut yksityisyyden suoja-ohjelmistot räjähtävät suuremmiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset