Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Ratkaisuja ilmastonmuutokseen

Hype on kova, kun media rummuttaa ilmastonmuutosta pienen orkesterin edestä. Poliitikot vuorotellen käyvät ilmoittautumassa kansalle, kuinka ilmastonmuutos on vakava asia. Heitämpä oman lusikkani soppaan.

Annankin nyt pari vinkkiä, jotka aidosti parantavat Suomen hiilijalanjälkeä.

1) Ydinvoimaa Eurooppaan

Suomen ja varsinkin Euroopan pitää olla omavarainen energiantuotantonsa suhteen, koska A) ydinvoima on euroopassa paljon turvallisemmissa käsissä kuin vaikkapa Venäjällä, missä asiat tehdään "kunhan se nyt on edes suunnilleen oikein" asenteella, sekä B) sen ympäristöystävällisyyttä, tehokkuutta ja luotettavuutta ei voi voittaa.

EDIT: unohdin mainita, että Fukushiman aiheuttaman pelonlietsonnan jälkeen suljettiin Euroopassa useita, erittäin turvallisia ydinvoimaloita, joiden tuotanto korvattiin, kappas vain, hiilellä ja turvallisuuspoliittisesti erittäin kyseenalaisten maiden tuotannolla. Ei ainoastaan tuhottu luontoa entistä enemmän, vaan myös luotiin aivan massiiviset turvallisuusriskit. Miten meni niinkuin omasta mielestä?

Paras mahdollinen idea olisi tehdä Thoriumvoimaloita, jotka olisivat  vieläkin kaikin puolin parempia kuin uraanivoimalat, mutta niiden R&D maksaa älyttömiä summia. Ympäristön suhteen tulokset olisivat kuitenkin loistavia.

Tuulivoima ja aurinkovoima ovat hyviä konsepteja, mutta vaativat paljon enemmän uutta teknologiaa ja R&D:tä ennen kuin niiden varaan voi laskea yhtään mitään tärkeää. Ei ole taloudellisesti fiksua, että niiden ostamiseen pumpataan miljoonittain verorahoja ihan vain, jotta poliitikot pääsisivät keräämään populistisia irtopisteitä.

2) Verot pois hybrideistä ja sähköautoista

Enkä tarkoita autoveroa, vaan ALVia ostohinnasta. Autoveroa on turha murehtia, jos kansalla ei ole edes varaa ostaa ympäristöystävällisempää autoa. Helsingin viisailla ei nähtävästi ole aavistustakaan siitä, miksi kansa ajaa vanhoilla romuilla. Kettuillakseen he eivät sitä tee. Ehkä ympäristön rikas kupla sumentaa näköä. 

3) Kaikki mahdollinen tuotanto on siirrettävä takaisin eurooppaan

Joku globalisti sai varmaan nyt kylmiä väreitä. Fakta on kuitenkin se, että eurooppalainen savupiippu on paljon puhtaampi kuin vaikkapa Kiinan tai Intian, puhumattakaan kuljetuksista. Kiinalaisen tuotteen hiilijalanjälki on varmaan aivan järjetön eurooppalaiseen verrattuna.

Itse asiassa koko homma on mennyt länsimaiden ilmastohuutelijoilta aivan päälaelleen. Länsimaihin vaaditaan tiukempia päästökiristyksiä kuin ikinä samalla, kun Kiina ja Intia porskuttavat menemään meidänkin edestä. Alamme lähestyä sitä pistettä, ettei täällä ole kuin monopoleilla varaa valmistaa yhtään mitään. 

Suosittelenkin sen sijaan, että rääkättäisiin yrityksistä ja veronmaksajista, alkaisimme yhtenäisinä painostamaan Kiinaa, Intiaa ja Yhdysvaltoja korjaamaan tapansa, sillä kaikki, mitä täällä teemme on pisara meressä, jonka ns kehitysmaat ovat saastuttaneet. Eurooppa saisi olla edelläkävijä ympäristönsuojeluteknologian ja sen soveltamisen saralla, mutta vähemmän fanaattisuutta lainsäädäntöön.

Noista kun aloitetaan, päässään jo pitkälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vihreiden lääkkeet ilmastonmuutoksen torjuntaan: 1) Ydinvoimaa ehdottomasti ei 2) Lisää vesivoimaa harvojen vapaiden koskien valjastamisella tai tekoaltaiden rakentamisella, ehdottomasti ei. Sitten meneekin sormi suuhun. Mistäs me saadaan riittävästi tuulta rupelien pyörittämisen? Miten hinataan aurinkopanelit pilvien yläpuolelle, jotta niihin tulisi loka -maaliskuussakin jonkun verran aurinkovaloa?
Millaisilla risuilla voimalaitosta pitäisi lämmittä, että saataisiin yhden ydinvoimalan energia.
No sitten viisain vihreä oivaltaa. Pannaan porukka suoraan 1940 luvulle, jolloin mentiin pisteestä A pisteeseen B kävellen tai hevosvetoisin kärryin. Ruokailuastiat pestiin jossakin astiassa, pyykit maalla avannossa ja kaupungissa pyykkituvassa. Saunat olivat kaupungeissa yhteisiä kerran viikossa. Lihaa ei ollu vaan syötiin silakkaa.
Vihreiden taivas pitää sisällään sen, että kansa on ruodussa, mutta vihreät tytöt ja pojat kurvailevat taksilla lentokentälle ja takaisin. Sitten sinivalkoisin siivin voikin lennellä maailman ilmastopaneeleihin keksimään uusia uhkakuvia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset