Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Eduskuntavaaliehdokkaat puhuvat potaskaa

Hei äänestäjä! Näitkö blogin tai muun kannanoton kansanedustajaehdokkaalta, joka poikkesi jotenkin hänen puolueensa linjasta? Älä usko siitä sanaakaan. 

Julma totuus eduskunnassa on se, että ne asiat, joista kansanedustaja saa äänestää oman tahtonsa mukaan on laskettavissa sormin. Puolueen linjan melkein kaikissa asioissa päättää eduskuntaryhmä, jota johtaa muutama puolue-eliitin jäsen. Ryhmän linjasta ei lipsuta tai tulee runtua.

Siksi puolueen linjan tai aiempien tekojen vastaiset ulostulot ovat yhtä tyhjän kanssa. Tähän on erityisesti syyllistyneet demarit ja kokoomuslaiset, joiden rivijäsenet kalastelevat persujen äänestäjiä kirjoittamalla maahanmuuttokriittisiä blogeja. 

Hyvä esimerkki on kokoomuslaisen Atte Kalevan blogi, joka on kuin suoraan persun suusta. Tämä on sinäänsä outoa, koska Kokoomuksen johdon mukaan PerusSuomalainen politiikka on heidän "arvopohjansa" vastaista. Luuleeko Kaleva pääsevänsä muuttamaan sanansa teoiksi, jos hänen kanssaan samaa mieltä olevat eivät kelpaa hallitukseen?

Ehkä Kaleva tietää tämän ja tietoisesti valehtelee saadakseen ääniä. Tai sitten Orpon puheet persujen hallituskelpaamattomuudesta ovat pelkkää leukojen louskutusta, jolloin Kokoomuksen puheenjohtaja valehtelee koko kansalle. Selkeä ristiriita on olemassa ja olisi kiinnostavaa tietää, että kuka valehtelee ja kenelle. 

Sama juttu on kaikkien muidenkin puolueiden ehdokkailla. Älkää siis uskoko muuhun kuin mitä puolue on ennen tehnyt ja mikä puolueen virallinen kanta on. Sitä paitsi jos äänestät kokoomuslaista maahanmuuttokriittistä ja hän ei saa tarpeeksi ääniä päästäkseen eduskuntaan, hänen äänensä jäävät kokoomukselle, jolloin niillä saadaan paikka jollekulle, joka todennäköisesti noudattaa puolueen virallista, löysän maahanmuuton politiikkaa.

Kaikki eivät ole täysin hahmottaneet sitä, että vaaleissa äänestetään puoluetta, ei ehdokkaita. Valitse ensin puolueesi, katsele sitten vasta ehdokkaita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Hyvä, Aleksi!
Erheelliset ehdokkaat boikottiin.
Me puolueisiin sitoutumattomat jalustalle!!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Olen joskus pyöritellyt mielessä sitä, että puolueet kiellettäisiin. Eduskuntapaikat jaettaisiin maakunnille asukasmäärän mukaan ja eniten ääniä saaneet pääsevät eduskuntaan.

Ongelma on toki se, että puolueen avulla politiikka on tehokkaampaa ja tarkoituksenmukaisempaa. Yksin on vaikea tehdä isoja muutoksia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tästä tuo Aleksin sanoma tulee selkeästi esiin:
"Lapsilisäleikkaus sinetöitiin. Aiemmat sanat ja nykyiset teot asettuivat rivoon ristiriitaan.

Eduskunta päätti eilen lukuisista leikkauksista. Vastakkain olivat hallituspuolueet ja oppositio. Ensin mainittujen edustajat osoittivat äänestyksillään, että he kaikki halusivat leikkauksia.

Leikkuriin pistettiin kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia, kuten kansaneläke, takuueläke, työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki.

Ja lapsilisät."

https://seura.fi/isanpikajuna/2016/11/24/nain-hars...

Henry

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ryhmäkuri on se mikä pätee. Kunkin puolueen kellokas tai ehkä kellokkaat määräävät, mitä kukin lopulta sanoo ja varsinkin tekee.

Minkälaisella ryhtiliikkeellä saisimme ryhmäkurin rikki ? Ryhmäkurin takia Suomen eduskunnassa ei ole ehkä yhtään kansanedustajaa. "Kansan"edustajia sen sijaan on liki 200 ja silti puhutaan demokratiasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset