Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Rinne ja maastapoistumisvero

En olisi koskaan uskonut, että kaipaisin Sipilän hallitusta. Juha sentään puhui potaskaa kuin normaali poliitikko, Antti lähinnä ihmettelee, miksi kukaan hallituksen ulkopuolella ei ymmärrä hänen älynväläyksiään.

Tämänkertaisen ajatuspierun meille esittää Valtionvarainministeriö:

"Lakimuutokset turvaisivat Suomen verotusvaltaa tilanteissa, joissa varoja tai yrityksen kotipaikka siirtyy ulkomaille. Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja maastapoistumisverotusta koskevista lakiluonnoksista."

"Ehdotuksen mukaan varojen realisoitumaton arvonnousu katsottaisiin veronalaiseksi tuloksi, jos Suomella ei siirron vuoksi olisi enää verotusoikeutta siirtyneisiin varoihin. Lisäksi ehdotetaan muutoksia säännöksiin rajat ylittävistä yritysjärjestelyistä. Lakimuutokset perustuvat pääosin EU:n veronkierron vastaiseen direktiiviin."

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10623/yritysten-maastapoistumisverotus-turvaisi-verotuloja

Tarkoituksena on ilmeisesti kurittaa yrityksiä niin ankarasti, että on kehiteltävä mekaniikkoja estämään heidän pakonsa maasta. Lisäksi Antti nähtävästi näkee painajaisia investoinneista, sillä mikä sen tehokkaammin estäisi ulkomaisia investointeja kuin laki, joka määrää että tänne laitettu raha jää tänne?

Oikeistolainen muuri pitää muut maan ulkopuolella, vasemmistolainen muuri pitää kansalaiset sisällä.

Lisäksi sisäministerillämme on näköjään kiire taistella itse pystytettyjä tuulimyllyjä vastaan. Voi aikoja. Pitänee muuttaa pois ennen kuin tuo vero siirtyy koskemaan myös rivikansalaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Aika monelle tuli allelaskun paikka, kun maahan saatiin nopeasti yhtenäinen monipuoluehallitus. Lähetä viesti sieltä Venäjältä, tai mihin nyt pakenetkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suunnitelman tultua julki kansainvälisen yrityksen kannattaa poistua maasta heti eikä odotella uutta verokantaa.
Suomi nousuun.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Mielenkiintoista, miten tämä sopii yhteen vapaan liikkuvuuden ja sijoittautumisvapauden kanssa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No eikös ne juuri ole persujen mielestä pahasta?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

En tiedä mikä on "realisoitumattoman arvonnousun" määritelmä. Todennäköisesti ei tiedä moni muukaan.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Realisoitumaton arvonnousu viitannee tilanteeseen jossa yrityksen (jossa voi olla omaisuutta tai sijoituksia) arvonnnousua ei ole realisoitu tai myyty.

Jotta saisimme asiaan vertailukohtaa ja ymmärrystä luokaamme katsaus eteläiseen naapurimaahamme Viroon:

Nykyisessä sivistysvaltiossa Virossa yrityksen ei tarvitse maksaa yhteisöveroa yrityksen vuotuisesta tuloksesta vaan verottaja saa osansa vasta kun yrityksen omistajat tulouttavat sijoituksensa tuottoa yrityksen maksamina osinkoina. Tuolloinkaan yritys ei maksa veroja vaan pelkästään yrityksen omistajat henkilökohtaisen tuloveron muodossa. Tämä turvaa yrityksen rahoitusta ja tulevia investointeja, voihan yritys varautua paremmin seuraavan vuoden investointeihin.

Entinen Eestin Sosialistinen Neuvostotasavalta ei suunnittele vastaavaa verotusmuotoa jota nyt hahmotellaan Suomen Valtiovarainministeriössä.

Asiasta esitetyt kysymykset ovat todella hyviä. Miten "realisoitumaton arvonnousu" määritellään ? Joutuvatko yrittäjät jotka yrittävät pelastaa liiketoimintansa ja elantonsa Suomen perinteisen veroterrorin uhriksi eli siirtotilanteessa joutuvat maksamaan arvioverotukseen perustuvat tolkuttomat lisäverot?

Suomi liukuu sosialismiin askel askeleelta. Vai onko koko EU menossa samaa tietä, Valtiovarainministeriö perustelee lausuntopyyntöään EU:n veronkierron vastaisella direktiivillä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Rinne on sitten keksinyt keinon yritysten maastapoistumisen vauhdittamiseksi. Tieto moisista kaavailuista ilman muuta vauhdittaa niiden yritysten toimia, jotka ovat moista harkinneet ja saa ne yritykset harkitsemaan, joille se saataisi olla varteenotettava vaihtoehto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset