Mikäs Ohisaloa pelottaa?

Maria Ohisalo, joka myös sisäministerinä ja Vihreiden uutena puheenjohtajana tunnetaan, omaa ehkä pienimmän poliittisen kuplan, mitä olen koskaan nähnyt. Hän on twitterissä blokannut ison osan kansasta, joista moni on heidän oman sanansa mukaan blokattu ilman, että he olisivat lähettäneet hänelle yhtään viestiä. 

Eka ajatus varmaan on että blokatut ovat trolleja, yrittämässä pilata Marian päivän. Blokattujen listalta löytyi kuitenkin esimerkiksi Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin, kokoomuspoliitikko ja täälläkin kirjoitteleva Tere Sammallahti sekä lukuisia muita. 

Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että uusi sisäministerimme elää niin pienessä kuplassa, ettei edes toimittajat mahdu sinne. Ei kauhean tervettä käytöstä koko kansan ministeriltä, joka väittää ”ettei hän aio vältellä keskustelua maahanmuutosta”.

Mikähän toimittajissa on niin pelottavaa? Faktat?

Tämä on hyvä esimerkki sosiaalisen median vaarallisuudesta. Vääristä mielipiteistä ja ikävistä ihmisistä pääsee blokkaamalla kätevästi eroon, jolloin pääset keskustelemaan vain kanssasi samaa mieltä olevien kanssa. Se kuitenkin johtaa siihen, ettei ulostuloillesi ole mitään filtteriä kysymässä ”tekeekö tuo nyt mitään järkeä”, jolloin jäljelle jäävät Yes-miehet ja naiset saavat sinut luulemaan, että olet oikeassa. 

Saska Saarikoski ottikin ministeriimme yhteyttä ja selvitti hänelle, että on demokratian ja sananvapauden kannalta kestämätöntä, jos edes toimittajat eivät pääse lukemaan sisäministerin twiittejä. Maria Ohisalo on sittemmin poistanut blokkaukset vähintään Ulla Appelsinilta.

Toivottavasti ministeriys on Marialle pieni herätys keskustelun ja väittelyn tärkeydestä. Toisaalta tommoset asiat pitäisi hallita jo kauan ennen kuin pääsee ministeriksi. 

Uusi hallitus aiheuttaa mulle ahdistusta päivä päivältä enemmän. 

EDIT: Aiemmin kirjoitin, että myös Hesarin Saska Saarikoski oli blokattu. Saska Saarikoskea ei oltu blokattu, vaan hän toi Marialle tiedoksi, että Ulla Appelsin on blokattu. Poistin kohdat joissa näin väitettiin, mutta pointtini kuitenkin seisoo. 

AleksiParkkinen
Kotka

Opiskelija. Yritän oppia vähintään kantapään kautta. Toivottavasti kypsynyt ihmisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu