Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Mikäs Ohisaloa pelottaa?

Maria Ohisalo, joka myös sisäministerinä ja Vihreiden uutena puheenjohtajana tunnetaan, omaa ehkä pienimmän poliittisen kuplan, mitä olen koskaan nähnyt. Hän on twitterissä blokannut ison osan kansasta, joista moni on heidän oman sanansa mukaan blokattu ilman, että he olisivat lähettäneet hänelle yhtään viestiä. 

Eka ajatus varmaan on että blokatut ovat trolleja, yrittämässä pilata Marian päivän. Blokattujen listalta löytyi kuitenkin esimerkiksi Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin, kokoomuspoliitikko ja täälläkin kirjoitteleva Tere Sammallahti sekä lukuisia muita. 

Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että uusi sisäministerimme elää niin pienessä kuplassa, ettei edes toimittajat mahdu sinne. Ei kauhean tervettä käytöstä koko kansan ministeriltä, joka väittää "ettei hän aio vältellä keskustelua maahanmuutosta".

Mikähän toimittajissa on niin pelottavaa? Faktat?

Tämä on hyvä esimerkki sosiaalisen median vaarallisuudesta. Vääristä mielipiteistä ja ikävistä ihmisistä pääsee blokkaamalla kätevästi eroon, jolloin pääset keskustelemaan vain kanssasi samaa mieltä olevien kanssa. Se kuitenkin johtaa siihen, ettei ulostuloillesi ole mitään filtteriä kysymässä "tekeekö tuo nyt mitään järkeä", jolloin jäljelle jäävät Yes-miehet ja naiset saavat sinut luulemaan, että olet oikeassa. 

Saska Saarikoski ottikin ministeriimme yhteyttä ja selvitti hänelle, että on demokratian ja sananvapauden kannalta kestämätöntä, jos edes toimittajat eivät pääse lukemaan sisäministerin twiittejä. Maria Ohisalo on sittemmin poistanut blokkaukset vähintään Ulla Appelsinilta.

Toivottavasti ministeriys on Marialle pieni herätys keskustelun ja väittelyn tärkeydestä. Toisaalta tommoset asiat pitäisi hallita jo kauan ennen kuin pääsee ministeriksi. 

Uusi hallitus aiheuttaa mulle ahdistusta päivä päivältä enemmän. 

EDIT: Aiemmin kirjoitin, että myös Hesarin Saska Saarikoski oli blokattu. Saska Saarikoskea ei oltu blokattu, vaan hän toi Marialle tiedoksi, että Ulla Appelsin on blokattu. Poistin kohdat joissa näin väitettiin, mutta pointtini kuitenkin seisoo. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toimittajien blokkaaminen on aika tehokas keino lopettaa kuherruskuukausi ennen kuin se on kunnolla päässyt alkuunkaan.

Päivä puheenjohtajana ja Ohisalo vaikuttaa jo nyt lupaavalla tavalla kävelevältä katastrofilta. Veikkauksia kauanko menee kunnes vihreät huutavat Pekan takaisin remmiin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Meillä on nyt paitsi paras ulkoministeri myös paras sisäministeri kautta aikojen. Edellisessä hallituksessa taisi molemmat olla kaikkien aikojen huonoimmat. Ei tästä voi seurata kuin hyvää koko Suomelle.

Yksi vika tässä hallituksessa on. Ei pääse enää egobuustailemaan sanomalla että saatanan tunarit, minäkin hoitaisin asiat paremmin. Edellisellä kaudella se kävi usein mielessä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Meillä on nyt paitsi paras ulkoministeri myös paras sisäministeri kautta aikojen."

Uskovaisilla on ihan oma maailmansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On huomattu. Niillä on jopa Mestari ja pyhä kirja Scripta - kertomuksia suohon uppoavasta "maahanmuuttokritiikistä". Nyt ne kuvittelevat jo ilastonmuutostakin uskonasiaksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

Vieläkö teillä on ilmastonmuutos tapetilla?
Luulin että se hoidettiin jo kun hallituspuolueet sitoutuivat säätämään globaalin lämpötilan 0,1 asteen tarkkuudella.

Millä nimikkeellä muuten Haavistoa kuuluu nyt kutsua? "Herra kaikkien aikojen paras ulkoministeri", "kunniatohtori" vai sopiiko edelleen sanoa "herra ylioppilas"?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #5

Intissä korppeja ei herroiteltu, he olivat "arvon korpraali". Vain alikersantteja ja siitä ylöspäin herroiteltiin. Ehkä sama titteli sopisi Haavistolle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

En tiedä. Ehkä sinun pitää kysyä ministeri Haavistolta itseltään.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #4

No te vihreät nyt vaan olette ilmastouskovaisia, onhan se nähty. Ohisalokin näytti jo "pätevyyttään" kun kertoi ettei hän pelkää natseja, tuolle lauseelle on nauranut jo puoli Suomea sillä olihan se niin älyttömästi sanottu. Mitähän hauskaa vielä tullaan häneltä kuulemaankaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

Ehkä hän sanoo että hän arvostaa persuja. Se vasta hauska vitsi olisi.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa Vastaus kommenttiin #12

Mikä on "ilmastouskovainen"? Uskooko hän ilmastoon, omiin aatoksiin, googleen, tieteellisiin käsityksiin vai mihin? Lopullinen tietohan ei ole kenenkään hallussa. Me voimme vain uskoa todennäköisyyksiin joltain pohjalta. Miten ilmastoon voi uskoa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#3:
Uskovaisten on parasta paukutella henkseleitä nyt, ennen kuin mitään tuloksia on vielä näkyvissä. Sitten kun tulokset alkavat tulla näkyviin, sillä taholla joudutaan pitäytymään yksinomaan siihen selittelymoodiin, jossa toistellaan kertosäettä "muiden syy, muiden syy".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

"Uskovaisten on parasta paukutella henkseleitä nyt, ennen kuin mitään tuloksia on vielä näkyvissä."

Minkä uskovaisten ja minkä toimenpiteiden tulosten?

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Toi vihreiden retoriikka on timanttia. Kyvyt tiedetään muutaman päivän jälkeen.
Ai nythän muistankin Aatuakin tituleerattiin Ranskan valloituksen jälkeen Suurimaksi sotapäälliköksi kautta aikojen,Berliinissä järjestetyn voitonparaatin yhteydessä

Myöhemmin aiheutti pientä hihitelyä omienkin joukossa.

No sarkasmi sikseen tottahan kaikki on mahdollista, mutta historia kertonee onko noissa määritelmissä perää. Kunnianhimo on hienoa.
Todella kovien aikojen ulkoministereitä on kaksi jotka ovat olleet rohkeita ja tunnustetuja läpi koko puoluekatraan Enckell ja Tanner.
Sisministereistä hastaajiksi Ohisalolle olisi tyrkyllä Ritavuori ja Uusitalo.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Saa nähdä, olisin enemmän kuin mielelläni väärässä, koska olen pessimisti. Toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan, kuten vanha kansa sanoo.

Itselleni politiikan A ja O on kuitenkin talous, ilman hyvää taloutta ei ole varaa rahoittaa kaikkea muuta kivaa puuhastelua. Rinteen veronkorotukset ovat omiaan tappamaan kaiken talouskasvun, mitä täällä EUn pussin perällä voi saada. Alkoholin käyttöä rajoitetaan veroilla, joten sama logiikka toimii myös muussa kotitalouksien kulutuksessa. Kuulemma Suomesta loppuu myös puut kesken. Hurjia aikoja.

Myönnän, että olin aivan yhtä ahdistunut myös edellisen hallituksen kanssa ja siitäkin selvittiin joten kuten. Ei tää meno kuitenkaan ole enää kestävällä pohjalla, Suomi tulee olemaan kusessa 50 vuoden päästä. Tuhlaamme aivan liikaa rahaa, jotka pitäisi joko jättää verottamatta tai sijoittaa kotimaahan. Seuraava lama tulee tuhoamaan hyvinvointivaltion ja tekee meistä Kreikka 2.0:n. Eläkejärjestelmä tuhoutuu viimeistään siinä vaiheessa, kun isäni sukupolvi eläköityy. Minä en tule koskaan saamaan eläkettä, tai vähintään pääse edes lähelle nykysukupolvien eläkkeiden maksuvoimaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, nyt on liian aikaista ennustaa yhtään mitään. Minäkin erehdyin hallituskokoonpanon suhteen, luulin vielä alkuvuodesta että Orpo on rahaministeri uudessakin hallituksessa: "SDP:n vaalivoitto on tosiaan lähes selviö, eikä kokoomus ota tästä hallituksesta niin pahasti takkiinsa kuin keskusta, joka luultavasti jää oppositioon nuolemaan haavojaan. Soini yritti aikoinaan pelata varman päälle ottamalla kevyemmän ulkoministerin salkun kantaakseen. Siinä vain kävi niin että puolue hajosi alta. Nykyisten perussuomalaisten kanssa ei kukaan halua tehdä yhteistyötä, mutta ei heitä mihinkään tarvitakaan. SDP, kokoomus ja vihreät voivat ihan hyvin muodostaa hallituksen. Rinne selvinnee jotenkin pääministerin hommasta, Orpo on jo osoittanut olevansa kykenevä valtiovarainministeriksi, ja Haavistoa parempaa ulkoministeriä on vaikea edes kuvitella. RKP:lle käy kaikki kunhan se on myös ruotsiksi, ja Li Andersson olisi varmaan ihan hyvä kulttuuriministeri. Ei niin hyvä kuin Claes Andersson aikoinaan, mutta kuka olisi."

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270222...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Rinteen veronkorotukset ovat omiaan tappamaan kaiken talouskasvun, mitä täällä EUn pussin perällä voi saada."

Kyllä jotkut veronkorotukset vaikuttavat ihan järkeviltä mutta joitakin veroja pitäisi myös laskea.

Lähinnä se että työntekoa ja varsinkaan pienyrittämistä ei pidä veroittaa kuoliaaksi.

Sen sijaan kulutuksen verottamisessa ja tuloissa yleisesti, on paljonkin järkeä.

"Minä en tule koskaan saamaan eläkettä, tai vähintään pääse edes lähelle nykysukupolvien eläkkeiden maksuvoimaa."

Itse ajattelen myös näin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Itselleni politiikan A ja O on kuitenkin talous, ilman hyvää taloutta ei ole varaa rahoittaa kaikkea muuta kivaa puuhastelua. "

Ajattelin 5min sitten että suomalaisilla on surkea talousosaaminen ja sitä pitäisi opettaa.

Mutta aloin nyt epäröidä. Aloin tässä vähän pohtimaan että Suomi taitaa olla jo niin ...tuillaan että yhteiskunta toimii sen varassa että huomattavan suuri osa on ihan pihalla taloudesta.

Ollaan kuitenkin loppujen lopulta korkeasti koulutettua kansaa mutta opettamalla talousasioita voikin olla jengi barrikadeilla ja yhteiskunta lakata toimimasta.

En ihan niin jyrkästi ajattele taloudesta joka perustuu leikkirahaan vaan kiinnitän enemmän huomiota todellisiin resursseihin eikä virtuaalisiin.

Ymmärrän systeemin olevan enemmän tai vähemmän rikki ja että elintaso väistämättä laskee kun väestö ikääntyy. Elintason laskeminen on väistämätöntä ja siitä voi aina syyttää turhaan vaikka ilmastonmuutosta tai maahanmuuttajia mutta tosiasia on että väestön ikääntyminen tässä se merkittävin juttu. Lähinnä pitäisi sopeutua siihen niin, että yhteiskunta ei pääse repeämään orjiin ja omistajiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos Saska Saarikosken mielestä uusi sisäministeri Maria Ohisalo on pahempi kuin Trump on se tosiaan melkoinen Suomen ennätys.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko Twitter jokin valtiollinen tiedotuskanava?

Ei kai kukaan paheksu sitäkään, jos ministeri lähettää tekstiviestin tai whatsappin jollekin ilman että koko kansa on niitä näkemässä?

Omituista nillitystä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Twitter on yksityisomistuksessa oleva julkinen tila. Yhä laajenemissa määrin se on poliitikoille se virallinen reitti, jossa he purkaavat ajatuksiaan. Jos minut blokkaisi joku Marko Kuusamosta, en nillittäisi. Mielestäni se on kuitenkin täysin eri asia, jos blokkaaja on sisäministeri. Hänen mielipiteensä vaikuttavat meidän kaikkien tulevaisuuteemme, joten on tärkeää vähintään eettisistä syistä, että asiallisesti käyttäytyvät pääsevät lukemaan hänen twiittinsä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miten Twitter eroaa FB:n tai Whatsappin ryhmistä tai vaikkapa tekstiviesteistä?

Niinkö, että kun monet käyttävät Twitteriä tiedotuskanavanaan, niin kaikkien twitteristien pitäisi julkaista kaikki kaikille niillekin, joiden perässä roikkuu valtava trolliarmeija valmiina öyhöttämään twiiteille?

En ymmärrä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #15

FB ei eroa kauheasti, mutta tekstiviestin joutuu lähettämään toiselle osapuolelle henkilökohtaisesti ja whatsapp-ryhmään tarvitsee kutsun. Ero on sama huutelisinko torilla vaiko omassa kodissani. Torilla on tuntemattomia, mutta kotonani ei.

Kuten sanoin, ero Kuusamon Markolla ja sisäministerillä on valtava, sillä toinen vastaa lähinnä itsestään kun toinen vastaa meistä kaikista. Lisäksi mainitsin, että trollit saa blokata, mutta ovatko Tere, Saska ja Ulla mielestäsi trolleja? Se raja on vedettävä johonkin, vaikka edes hiekkaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #17

Tere, Saska ja varsinkin Ulla vetävät perässään järkyttävän trolliarmeijan öyhöttämään.

En ihmettele yhtään, että ministeri ei halua trolliarmeijaa kimppuunsa.

Kenties Ohisalo haluaa lukea nuo viestit ja jopa ehkä vastailla niihin – toisin kuin Trump, joka ei taatusti kykene sitä tekemään järkyttävän öyhöttäjälauman vallattua twittertilin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #22

#22

Nyt kyllä Mark osoittaa ettei sillä ole hajuakaan mistä puhuu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #24

Kyllä hän tietää, tarkalleen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #25

#25:
Luulo ja usko ovat eri asioita kuin tieto. Minkä tämäkin Anderssonin väite niin selvästi osoittaa.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #17

Olen pitkälti kanssasi samaa mieltä siitä, ettei ministerin ole suotavaa blokata ketään ilman hyviä perusteita. Ehkä olisi myös kohteliasta antaa Ohisalolle hieman aikaa. Hän on kuitenkin hyvin tuore ministeri ja puheenjohtaja. Silti hänet on tämä bloginkin kahdessa ensimmäisessä kommentissa ehditty tuomitsemaan käveleväksi katastrofiksi tai vastaavasti kautta aikojen parhaaksi sisäministeriksi. Tuskin kumpikaan pitää paikkansa, tai vaikka pitäisikin, niin aika pätevä ihmistuntija saa olla, jos näillä näytöillä pystyy moisen jo sanomaan. En myöskään twitterin käytön osalta tekisi vielä mitään johtopäätöksiä. Hän on kuitenkin tehnyt kuten ministerin kuuluukin ja poistanut Appelsinin blokattujen listalta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #47

Miksi "antaa aikaa" ja sallia vääränlainen toiminta?
Kun näin annetaan aikaa niin ko. henkilö alkaa kuvittelemaan toimivansa oikein ja jatkaa sitä entistä rankemmin.
Kun pitäisi alusta alkaen laittaa "paikoilleen" kun kyse on tällaisia tavoista ja käytännöistä.
Poliittiset mielipiteet ovat sitten eri asia ja niitä ko. henkilö voi puolustaa ja esittää vaikka ne olisivat joidenkin muiden mielestä "vääriä".

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Twitterissä, kuten monessa muussakin sosiaalisen median alustalla toiminen, on, ja tulee aina olemaan myös tietoturva riski. Sitä riskiä voi suitsia osaltaan bloggaamalla tahoja, jotka voivat myös aiheuttaa sitä tietoturvariskiä tai asiatonta haittaa omalta osalta. Siinä samalla voi käydä, että blogatuksi tulee tahoja, joita ei ole alun perin ollut tarkoituskaan estää.

Kyllähän jokainen ministeri tuo koko kansaa koskevat asiat kaikille esille, siinä vaiheessa, kun ne tulevat valmisteltavaksi tai lakiesityksiksi. Eikö se riitä?

Pääsevätkö kaikki lukemaan presidentti Trumpin twiittejä. En tiedä, koska en harrasta kyseistä alustaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Kaikki pääsevät lukemaan Trumpin viestejä, koska oikeus on päättänyt ettei hän presidentiksi tultuaan voi enää blokata kansalaisia. Tuo ei kuitenkaan mitenkään liittyne suomalaisen ministerin tekemisiin tai oikeuksiin.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #40

Ei liity suomalaisen ministerin tekemisiin, aivan mielenkiinnosta otin esille. Onko Ohisalolta kielletty blokkaaminen, jos on, sen minäkin haluaisin nähdä. Käsittääkseni se on kuitenkin Ohisalon oma tili, ei sisäministeriön tili. Samoin kuin Matti Vanhasen tili, on hänen omansa, ei puhemiehistön tili, joten hän viestittää siellä itseensä ja työhönsä liittyvistä asioista tarpeellisella vakavuudella.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

On herttaisen yhdentekevää missä ministeri tai puhemies viestii. Varsinkin jos asia jotenkin liittyy hänen työhönsä. Ei noilla ole työ- ja vapaa-aikaa. Samaan tapaan kuin Soini viesti Kanadassa, aborttia vastaan marssiessaan, ristiriitaisesti Suomen linjasta, Ohisalo twiittaa ministerinä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Twitter ja facebook ministerien tiedotuskanavina :)

Just joo

Jos olisin ministeri tai poliitikko en kirjoittaisi mitään työhön liittyvää kumpaankaan, sillä mitään minkä poliitikko sinne kirjoittaa ei saa koskaan mitään järkevää kritiikkiä.

Jos ette usko, käykää lukemassa muutaman poliitikon päivityksiä. ja niiden kommentteja, siellä se suomi24 lepää. :)

Netti on pullollaan kusipäitä, juu luen itsenikin siihen, ja silloin poliitikon on ihan turha mistään merkittävistä asioista noihin kirjoittaa.

Parempi kirjoittaa kolumni, tai antaa haastattelu, nettimaailma on ollut jo kauan rikki, ja poliitikoille se on iso tunkio.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Se voi olla hassua, että twitter on ministerien tiedotuskanava, jos ei ymmärrä somesta muuta kuin jatkuvan paskan suoltamisen joidenkin höpö höpö blogien kommentttiosioon.

Hyvinkin usein poliitikot ilmoittavat twitterissä jotain, jolle haluavat saada mahdollisimman suuren näkyvyyden.
Viimeisimpänä esimerkkinä parin päivän takaa, kun Vanhasen Matti twiittasi munuaisleikkauksestaan, niin pääuutisissa kerrotiin asiasta sekä erikseen mainittiin lähteeksi Vanhasen twiitti.

Niillä twiittien kommentointiosioilla ei ole merkitystä, mitä sinne joku oman elämänsä supersankari kirjoittaa.
Merkitys on sillä että se toimii tiedotuskanavana, jonka tavoittavuus taitaa olla maailman suurin.

"Jos olisin ministeri tai poliitikko en kirjoittaisi mitään työhön liittyvää kumpaankaan, sillä mitään minkä poliitikko sinne kirjoittaa ei saa koskaan mitään järkevää kritiikkiä."

Siihen on varmaan syynsä miksi et ole poliitikko.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini pääsi ulkoministeriksi, eikä ole kummassakaan kommentoimassa?

Turhia paikkoja, ei se ministerin työ parane, jos kirjoittaa twitteriin jotain.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #26

Kaikista maailman vaihtoehdoista päätit pelata juuri Timo Soini kortin.

Soinin ongelma oli ettei hän ollut hyvä ministeri ilman twitteriäkään, emmekä saa tietää olisi hänen kohdallaan auttanut edes twitter.
Ehkä juuri Soini on kaikista paras malliesimerkki siitä, mihin asiat voi johtaa kun ei lueskella kansalaisten... eikä omienkaan... kommentteja.

Tosin eipä Ohisalostakaan kelvollista ministeriä saa yhden...eikä useammankaan... twitterin voimalla.

Jos kyvyt on mitä on, niin ei sitä twitterillä pelasteta, mutta siitä huolimatta mikään ei taida olla tavoitettavuudeltaan parempi tiedotuskanava kuin twitter.
Se on sitten omissa käsissä mitä älynväläyksiä kukakin siellä ihmisille haluaa kertoa.

SOINI... voi hyvää päivää :D :D :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Soiniahan kaikki persut olivat ministeriksi tekemässä suomalaisten kiusaksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #33

#33

No se se vasta olisi ollutkin huikeaa, jos häntä olisi ollut tekemässä ministeriksi vaikkapa Kokoomuslaiset tai Demarit... tai yleensä mikä tahansa muu puolue kuin juuri persut.

Mutta ainakin kiusa onnistui.

Soini kiitti sotkemalla asiat niin, että koko korttitalo romahti ja 10 päivää edellisen hallituksen päättymisestä Soinin luottomies istuu työkkärin jonossa vuoronumerolappu kädessä.
Edes virkaijila ei ollut uskoa asiaa todeksi.

Koskahan aikaisemmin entinen ministeri on istunut työkkärin jonossa 10 päivää ministerinpestin jälkeen?
Kertoo ehkä arvostuksesta ja kyvyistä....tai voi se kertoa muustakin.
Ei taida olla palkintovirkaa luvassa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #37

Vaikkei aiheeseen liitykään, mutta jos olisin työkkärin virkailijana, niin järjestäisin Jarpalle kesäksi aktiviteettia mansikan poiminnan muodossa.

Syysiltojen kylmetessä talvitekemiseksi Jarppa istuisi puhelin kädessä puhelinmyyjänä.

Tuskin Jarppa karenssia pelkäisi, mutta katsottaisi kuinka se Jarppa jaksaisi osallistua yhteisiin talkoisiin.
Olisihan se vähän noloa jos ei työ kuin työ kelpaisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Mihin persut koskee se mätänee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos Appelsin olisi ollut Vanhasen blokkaama, Appelsin olisi lukenut Vanhasen leikkauksesta lehdestä tai kuullut kollegaltaan.

Ei minun mielestäni ole mikään automaatti, ettei itseään toimittajaksi tituleeraavaa saa twitteristä blokata.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Käsittääkseni Saska Saarikoskea ei oltu blokattu. Hän ainoastaan kehoitti Ohisaloa purkamaan Appelsinin blokin, vertaamalla sitä Trumpin toimintaan jonka jälkeen Ohisalo poisti blokin.

Yhtäkaikki veikkaanpa, että jos Halla-aho olisi tehnyt saman, mediat olisivat huutaneet kurkkusuorana lehdistönvapaudesta, äärioikeiston vaarasta sananvapaaudelle, ja Trump-kortteja olisi heitelty valtoimenaan. Toisaalta ehkä kyse ei ole poliittisesta aatesuuntauksesta vaan siitä, että Ohisalo on nuori nainen. He tuppaavat saamaan tällaisissa asioissa enemmän anteeksi kuin muut.

Kun tämä vielä tuli ilmi muutama päivä sen jälkeen kun hän oli ilmoittanut vastustavansa natseja ja trolleja herää kysymys, että ehkä hän ei tarkoittanut niillä pelkästään persuja, vaan kaikkia ns. tolkun ihmisiksi laskettavia. Todella kylmäävä ajatus.

On tosin mahdollista, että blokki on puhdas vahinkokin. Ehkä hän ei tiennyt kuka Appelsin on, ei hän kuitenkaan maan kuulu julkkis ole (epätodennäköistä), vahingossa (epätodennäköistä), tai sitten hän oli käyttänyt paljon huhuttuja äärivasemmiston blokkilistoja, ja lisännyt nimet sen enempää tarkistamatta ja tällä listalla olisi syystä tai toisesta Appelsinin nimi. (hieman todennäköisempää)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Oikeassa olet, korjaan blogia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En usko, että kukaan on kiinnostunut, keitä Halla-aho blokkaa twitterissä.

Appelsinin plokkaaminen ei varmasti ole ollut vahinko. Appelsin on kärkevä kommentoija eikä hänen lehtikirjoituksensakaan ole sen enempää suvaitsevaisten mieleen. Jos itse riehuisin Twitterissä, ei Appelsinilla olisi minunkaan tililleni katseluoikeuksia.

Minusta on ihan ok, ettei kaikille toimittajiksi itseään tituleeraaville automaattisesti anneta oikeuksia tileille. Kyllähän ne plokatutkin saavat lehdistä lukea, mitä Ohisalo twiittaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö poimittu ole lähinnä estetyn vastakohta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Mikäs Ohisaloa pelottaa?"

Sananvapaus vaan ei ole Vihreiden forté.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vihreillä näyttää olevan US:lta annettu oikeus valehdella. Toisaalla tällä alustalla joku vihreä Antero Helasvuo heittää Ben Zyskowiczin sanomisista täyttä lööperiä, mutta kirjoitus näyttää pysyvän kuin paska Junttilan tuvan seinässä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On täällä tyhmemmätkin kirjoitukset pysyneet seinällä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Varmasti, mutta ei se ole mikään puolustus valehdella toisen sanomisista ja esittää vääriä väitteitä lainsäädännöstä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Jaa, kukas täällä sellaista on tehnyt?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71

Lue se Helasvuon kirjoitus, niin näet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

En löytänyt muita Helasvuon kirjoituksia kuin tämän. Tämähän oli täyttä asiaa:

http://anterohelasvuo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #75

http://anterohelasvuo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277...

Kundi on editoinut tekstiään ja poistanut pahimman valheensa, mutta jättänyt sen kommentteihinsa. Täysi pelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Olihan tuossa asiaakin. Taisit nyt tarttua lillukanvarsiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Vai lillukanvarsiin! Kun vihreä valehtelee, niin valheet ovat lillukanvarsia...Et sitten ymmärrä, mikä siinä oli täyttä valhetta?

Asiaa siinä ei ollut lainkaan, täysin vääristyneitä tulkintoja, todellakin fiilispohjalta ja silkasta tietämättömyydestä.

Vahvelaisen valhe, johon puutuin, ei ollut yhtään Helasvuon valhetta lihavampi, mutta toimitus poisti koko kirjoituksen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81

Joo, ihan sivuasia. Luin Helasvuon kirjoituksen ja sinun puheenvuorosi asiasta, ja yhä olen sitä mieltä että pääpointti meni sinulta ohi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Ei Helasvuon kirjoituksessa ollut muuta pointtia kuin valehtelu siitä, mitä Zyskowicz oli sanonut. Kaikki muu oli täyttä oikeuksien ja velvollisuuksien väärinymmärrystä ja sekamelskaa.

Minulta ei ole fokus koskaan hukassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #83
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #84

Benillä saattaa ollakin, mutta kaima on täysin oikeassa. Ei meillä ole ainakaan tuossa blogissa esiin tuodun perusteella mitään syytä olettaa, että Zyskowicz haluaisi kieltää kenenkään kansalaisoikeuksia.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Ohisalo ei pelkää natseja. Banni-nappula hoitelee ne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kylläpä löytyi monta natsia, kun Ohisalo niistä mainitsi, tai ainakin moni pahoitti mielensä.

Herkkiä natseja, tai muuten vaan herkkiä :)

No mä olen sen kyllä jo tiennyt aikasemmin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ilmastonmuutos on kuulemma Ohisalon pöydällä. Se on helppo siirtää siitä pöydältä vaikka laatikkoon lukkojen taakse niin se ei pelota niin paljon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olisi makeata voida otsikoida blogi : Minäkään en pelkää natseja.
Vaan ei voi.
https://www.politico.eu/article/suspect-in-german-...
Kun äärioikeisto rupeaa sanoista tekoihin ne on natseja.
Olen iloinen ettei Ohisalo pelkää vaikka itse pelkään Ohisalonkin puolesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää Suomen rasistinatsit on melko vaarattomia, tosin twitterissä ja facebookissa kyllä saa paskaa niskaan vaikka Ohisalo kirjoittaisi perhosista.

Pahastuminen tuosta lausunnosta on kyllä kaiken huippu, ja osoittaa siitä pahastuneiden tason totaalisesti.

Ihme ja kumma, monet pahastuneista ovat juuri persuja ja heidän perässäjuoksijoitaan.

Toivon, että Ohisalo puhuisi enenmmänin natseista ja rasisteista, sillä lantakasaa on ihan kiva välillä möyhiä, sillä höyry sieltä nousee jo tästä yhdestä kerrasta.

Huvittavaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

On mielenkiintoista seurata perussuomalaisten taivallusta suomalaisessa politiikassa. Kolmosen uutisten toimittaja myöntää ehkä harvoista toimittelijoista, ettei perussuomalaisuus ole ohimenevä ilmiö, joka häipyy kun sitä kieltäytyy näkemästä tai sen tekemisistä ei löydä mitään järkeä. Se vaan on yksi poliittinen tekijä pidät siitä tai et.

Minulle persut on väline, jota voi käyttää paremman tavoitteen saavuttamiseksi. Myönnän, että koen epäonnistumista 2019 eduskuntavaaleissa. Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP, tässä järjestyksessä ovat niitä puolueita, joiden vaikutusvaltaa yritän omalla vähäisellä tavalla vähentää. Jos siihen tarvitaan perussuomalaisia, kernaasti. Jos onnistuu ilman persuja, sitä parempi.
Vihreiden ministereiden kompastelu sopii vallan hyvin.

Ari Ahokas

"Mä en pelkää trolleja ja natseja" paljasti jo leidiltämme oleellisen. Blokkaamiset varmistavat prinsessamaisuuden. Huh, millainen tää maa on mahd. seuraaat 4 vuotta... Tosin, Mykkäsen (porvaribolshevikki) kautta ei voi helposti alittaa. Jospa toiset 200 nettipollaria lisää?

Ja joillekin toi on vieläpä sankari. :D

Kunpa olisi yhä ne ajat, jolloin pahuus oli vain anonyymeissä trolleissa, jotka huutelivat puskista. Ja olivat aina niitä ÄÄÄrioikeistolaisia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pitäisiköhän sitä vanhana ihmisenä vielä rekisteröityä visertimeen? Sitten ei kaiketi voi olla bannattu Ohisalon Twitteristä? Kävisin kirjoittamassa jonkin kannustavan kommentin ja katsoisin, saanko bannin. Vai miten tämän testin voisi suorittaaa?
Täällä Puheenvuorossa olen jotain poikkipuolista muistaakseni kerran hänen blogiinsa kirjoitanut, mista pieni joukko vihreitä pahastui.

Ohisalon Puheenvuoro-blogin tuorein artikkeli näytti olevan yli 2 vuotta vanha. Nyt kirjoittamani kommenttini sinne meni hyväksyntään. Hyvin ymmärrettävää, jos jää huomiotta. Vaan ei ollut ehdotonta bannia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä sillä on parempaakin tekemistä. Ja minun on vaikea kuvitella mikä ei olisi parempaa tekemistä kuin twitter.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ohisalo näyttäisi olevan kanssasi eri mieltä twiittailun mielekkyydestä/hyödyllisyydestä. Näyttäisi twiittailleen viimeksi tunti sitten.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Joo, voi olla. En seuraa twitteriä joten en tiedä mitä siellä tapahtuu. Minulle tulee kuitenkin Turun Sanomat, Helsingin Sanomat, Suomen Kuvalehti ja Kanava, joten luulen olevani perillä asioista ihan kohtuullisesti ilman twitteriäkin. Minä kun jaksan lukea ja kirjoittaa paria riviä pitempiäkin juttuja, jos niissä on asiaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Eräs ystäväni kirjoitti näin: "En juuri käytä twitteriä, koska se vaikuttaa minusta henkisesti köyhien ihmisten purkautumisvälineeltä. Kirjauduin ensimmäistä kertaa vuosiin sisään ja huomasin, että Mikael Jungner on blokannut minut. En jaksa enää kirjautua tällä vuosikymmenellä toista kertaa."

Tuollaiseen henkisesti köyhän ihmisen purkaukseen olen minäkin törmännyt. En twitterissä (kun en ole siellä), mutta kun se teki twittuilustaan puheenvuoron Uuteen Suomeen ja liitti siihen twitter-purkauksensa (sen lisäksi siinä ei montaa lausetta ollutkaan, twitter sopinee ihmiselle joka ei juuri osaa kirjoittaa), niin pääsinpä siinä vilkaisemaan sellaista keskustelua, jonka olisin mieluummin jättänyt unholaan. Menee usko ihmiseen moisesta öyhötyksestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #85

Öyhötys ei ole Twitterin vika. Mutta älä sentään hauku ystävää henkisesti köyhäksi, vaikka Twitteriin kirjautuisikin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

En minä haukukaan kuin henkisesti köyhää twittuilijaa. Ystäväni ei ole sellainen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No nyt on testi suoritettu. Näin vanhukselle tyypillinen virhe, että lykkäsin kommenttini vanhaan viestiin, joka oli sivulla ylimpänä, ja käsitin sen olevan ministerikaudelta.
Jotenkin en usko, että Ohisalo bannaisi minua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai niin, vastaus blogistin kysymykseen: ei Ohisaloa mikään pelota.

”Ystävät, me voimme kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan myös siihen liittyvän julkisen keskustelun suuntaa. Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. En pelkää natseja enkä trolleja. Sillä tiedän, että en ole puheenjohtajana yksin. Minulla on tukena koko vihreä joukkue, te kaikki. Tukenani ovat kaikki ne ihmiset, jotka ymmärtävät, että työtä ihmisoikeuksien puolesta tarvitaan joka päivä.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006143643.htm...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kohta te "seipään nielleet" pipperöt tarvitsette eduskuntaan turvallisen tilan, Kokoomuksen, KD:n ja Perussuomalaisten vihapuheelta :D

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Risto, mikä sinua oikein vaivaa? Kommenttiesi taso on laskenut ehkä viimeisen vuoden aikana surkuteltavan alas. Pystyt parempaan, joten ryhdistäydy hyvä mies. Nykyset kommenttisi eivät ole kenellekään kunniaksi - eivät edes umpiperussuomalaiselle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei minun mielestäni ole mikään automaatti, ettei poliitikko saisi itseään toimittajaksi tituleeraavaa twitteristä blokata.

Luultavasti Junes Lokka on edelleen Ohisalon blokkaamana. Ei kun hirveä huuto päälle! Räikeä loukkaus lehdistön vapautta vastaan.

Jokainen blokattu toimittaja voi lukea lehdestä Ohisalon twiittauksista tai voivathan kysellä kollegoiltaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Saako poliitikko blokata toimittajan twitteristään? No totta helvetissä saa!
Saako poliitikkoa arvostella asiasta? No totta helvetissä saa!

Ei tämä nyt ole niin vaikeaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Saako toimittajan plokanneen poliitikon oikeutta plokata puolustaa? No totta vitussa saa!

Ei tämänkään pitäisi kovin vaikeaa olla.

Käyttäjän NinaJokelainen kuva
Nina Jokelainen

Itse jos olisin toimittaja olisin laittanut Ministeri Ohisalolle sähköpostia Valtioneuvostoon ja kysynyt miksi olen blokattu? Nyt Ulla Appelsin käyttäytyi kuin raivokas torjuttu nainen . "Minuahan ei kukaan blokkaa " . NO onneksi on vielä Jussi Kärjen ja Marko Junkkarin kaltaisia tasokkaita toimittajia..

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainakin samanlainen lumihiutale.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Outo kohu..täysin absurdin oloinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vieläkin oudompia täällä on nähty, ja nähdään vastakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Natsibongarin kannattaa näköjään lähteä nyt käymään Tampereella, jonka pääkirjastossa uusnatsit kokoontuivat.

"Tutkinnanjohtaja Erkki Rossi Keskusrikospoliisista vahvistaa Aamulehdelle, että tutkinnassa ovat kaikki Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen liittyvät tahot. Hän ei kuitenkaan yksilöi niitä nimeltä.

KRP selvittää, onko tarkoituksena jatkaa Vastarintaliikkeen toimintaa jollakin muulla nimellä korkeimman oikeuden kieltopäätöksen jälkeen.

– Tilannetta tutkitaan laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisena. Epäilyjä on epämääräinen määrä, sillä toimijat taitavat aina vaihtua, Rossi kertoo.

Havaintoja tästä Rossin mukaan eri puolilta maata, myös Pirkanmaalta. Toiminnan epäillään jatkuneen korkeimman oikeuden kiellosta lähtien maaliskuun 2019 lopusta asti.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mielestä kyseessä on laittoman yhdistystoiminnan jatkaminen.

– Ei tämän pitäisi olla lain mukaan mahdollista, Tolvanen sanoo.

Tolvasen mukaan nykyisen yhdistyslain ajalta ei ole ainuttakaan tämänkaltaista ennakkotapausta, joten tilanne on poikkeuksellinen."

https://www.aamulehti.fi/a/e64af3fc-1e99-47d1-877c...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset