Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Ehtoni ISIS-vaimojen palauttamiseksi

1) Lapset otetaan huostaan jo heti Helsinki-Vantaan kentällä ja heille on aloitettava kattava ääri-islamilaisen aivopesun parantaminen. 

2) ISIS-vaimot on asetettava välittömästi vähintään kotiarestiin ja SUPOn jatkuvaan tarkkailuun. He saattavat heti vapaaksi päästyään yrittää saada yhteyttä Suomen muslimiyhteisöihin ja aloittaa kyseisten yhteisöjen radikalisoitumisen. Tämä pitää estää.

3) naisten kotiarestin aikana Suomessa naisia tutkivien viranomaisten pitää tehdä laajaa yhteistyötä Irakin ym. alueen maiden kanssa naisten mahdollisten rikosten tutkimiseksi. Jos todisteita löytyy, tuomio pitää antaa joko Suomessa tai rikoksen tekomaassa. Tämä tuottaa lakiteknisiä ongelmia, mutta ne pitää ratkaista. 

 

Jos noita kolmea ehtoa ei pystytä täyttämään, oma kantani ISIS-vaimojen Suomeen tuomiseksi on ehdoton EI. Toki heillä on oikeus saapua maahan, mutta se on eri asia kuin hakeminen Suomeen. 

Ongelma on, ettei noita ehtoja pystytä täyttämään. On esimerkiksi esitetty väitteitä, ettei huostaanottoja voi tehdä ilman tuomiota, mikä on outo väite samalla kun normaaleilta perheiltä lapset saatetaan ottaa pois ihan vain sen perusteella miten huono aamu viranomaisella oli. 

Puhumattakaan ISISin aivopesun korjaamisesta. Joillekin tekee vaikeaa edes myöntää, että poliittinen islam voi luoda terroristeja ilman, että pitää heti perään pitää 5 minuutin monologi siitä, miten "ei kaikki muslimit" ja "kylhän kristitytkin". 

Tosta porukasta pitäisi siis löytää psykiatrian asiantuntija, joka uskaltaa myöntää että poliittinen islam on uhka ja tuntee islamin opit, jotta hän voi vasta-argumentoida niitä vastaan. Montako sellaista henkilöä Suomessa on? Vaikka olisikin edes tusina, heille annettaisiin kerralla 30 erittäin vaikeaa potilasta samalla, kun edes nykyisten maahanmuuttajien kotoutus ei toimi?

Nykyhallitus tuskin edes haluaa täyttää näitä vaatimuksia. Vaikuttaa enemmänkin siltä, että hallituspuolueiden eniten vasemmalla olevissa piireissä halutaan todistaa, ettei islam ole uhka ja se on päätetty todistaa tuomalla ISISin jäsenistä "helpoimmat" eli naiset ja lapset Suomeen ja näin hiljentää muslimeista valittavat "rasistit" todistamalla, että kotoutus toimii ja radikalismista voi parantua. Naiivit länsimaalaiset projektoivat ympäröiväänsä sivistysvaltiota kirjaimellisiin terroristeihin. Tie Helvettiin on kullattu hyvillä aikomuksilla.

Heidän luomansa paine on hallitukselle niin kova, että Antti Rinne päätti pelata aikaa esittelemällä viranomaisille mikkihiiri-kysymyksiä. Ennustan siis täten, että Antti hakee ISIS-vaimot lapsineen Suomeen seuraavan kuukauden aikana. Lapsia ei oteta huostaan, mutta heidät ohjataan perheneuvolaan. ISIS-vaimot ottavat yhteyttä paikallisiin muslimiyhteisöihin, joissa heidät otetaan avosylin vastaan. Sieltä käsin he jatkavat Irakissa saamiensa oppien levittämistä, haaveena ISISin paluu aivan kuten natsitkin haavelivat 4. valtakunnasta 2. maailmansodan jälkeen. Eroa natseihin tosin on se, että kaikki ymmärsivät sotien jälkeen miten vaarallisia natsit ovat. 

EDIT: Ennustin väärin ja olen onnellinen siitä. Pessimistin onnen päivä on kun hän on väärässä. Hallitus on jättämässä ISIS-perheet omalle vastuulleen.

Heidän lapsistaan muutama tajuaa aivopesun ja poistuu piireistä. Isoin osa tulee tukemaan ISISin aatteita lähinnä mielessään, pari saattaa palata lähi-itään tukemaan seuraavaa ääri-islamistista järjestöä ja pahimmillaan pari heistä toteuttaa iskun Suomessa. 

Toki tuo on vain ennustus, mutta hallituksen asenteet tähän ongelmaan antavat merkin siitä, etteivät he ota tilannetta vakavasti. Silloin kannattaa varautua pahimpaan ja toivoa parasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kohta 2 on Suomen lakien vastainen. Kotiaresti ei ensinnäkään kuulu viranomaisten toimintakeinohin ja taas vangitseminen on perusteltu vain tietyissä tapauksissa ja silloinkin määräajaksi. Suomessa kotiarestin sijaan käytetään valvontarangaistusta, mutta sen määrääminen taas vaatisi oikeuden tuomiota.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Aivan, Suomen laki ei taida kotiarestia tuntea. Eli toista ehtoani on mahdoton täyttää, sillä kuten sanoit, valvontarangaistus vaatii tuomion, mitä ei voi antaa ennen kuin on tutkittu ja käräjöity. Vaimot ovat aatteiltaan mielestäni niin vaarallisia, ettei heitä voi päästää sosiaalisoimaan aivan miten sattuu. Tai jos päästetään, viranomaisilla pitää olla tieto kenen kanssa on tavattu ja missä merkeissä terrorisolujen luomisen ehkäisemiseksi.

En tunne lakia tai käytäntöjä niin hyvin, että tietäisin voiko sellaista valvontaa tehdä, mutta ilman sitä riski on aivan massiivinen. Turun iskujen jälkeen on turha väittää ettei riski olisi olemassa. Tästä ilmiselvempiä terroristeja on vaikea löytää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Relax.
Rinne, Haavisto ja Ohisalo ovat jo ilmoittaneet ettei leireillä olevia aktiivisesti auteta.

En halua edes kuvitella sitä meteliä jota olisivat pitäneet siinä vaihtoehtoisessa skenaariossa että olisivat oppositiossa ja jokin oikeistolainen hallituspuolue olisi ilmoittanut saman.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#2

Ettei tässä nyt vaan olisi käynyt niin, että vaalipopulismin jälkeen realismi alkaakin läikyttää vihreää teetä sisältävää paperimukia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pitää ensin puuttua siihen humanitääriseen hätään jota puolueet kokevat liian alhaisesta puoluetuesta. Katsotaan sitten myöhemmin jos viitsitään jeesata pakolaisleireillä olevia suomalaislapsia mutta tuskin, kun pitää hoitaa toi merituulivoimaloiden veronalennuskin ja selittää rikottu hoitajamitoituslupaus parhain päin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tai sitten niin, että persumielisten luoma mielikuva suvakkipuolueista on pohjimmiltaan virheellinen. Ja sitä on joidenkin vaikeaa myöntää. Jotenkin kerta toisensa jälkeen monilta menee ohi, että maahanmuutossa vihreät ovat jatkuvasti korostaneet lakien ja sopimusten mukaista toimintaa, ei niinkään avoimia rajoja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Tässäkö on kyse avoimista rajoista eikä Suomen kansalaisista?

Sustahan on Marko kehittynyt varsinainen selittäjä, tulee vähän työmies Putkonen mieleen veljes-populistipuolueestasi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eihän näillä blogistin ehdoilla enää ole merkitystä.
Olisit kertonut nämä ehdot eilen, ennenkuin Antti löi nuijan pöytään ja päätti että tulkoot isis-naiset toimeen omillaan.

Jos pääsevät johonkin suomen lähetystöön, niin sitten suomella on kuullemma velvollisuus auttaa.
Avoimeksi jäi, mitä tuo velvollisuus pitää sisällään.

Jos normisääntöjen mukaan menee, niin lähetystössä tarjotaan henkistä tukea ja pari tsemppihalia, mutta kysymys kuuluukin... mennäänkö normisääntöjen mukaan?
Vai ostetaanko liput suomeen jos selvittää jännittävän pakoreitin ja pääsee johonkin suomen lähetystöön.
Olisiko nyt kyseessä tosielämän "Amazing Race"?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

No voi perhana, missasin tuon uutisen Antin päätöksestä. En tiedä kehtaanko enää tässä vaiheessa kuitenkaan blogia poistaa. Ehkä pitäisi. Iloinen olen tosin Antin päätöksestä, ehkä virkamiehet osoittivat riskit ja ongelmat valvonnassa.

En yllättyisi, jos joku humanitäärinen järjestö ostaisi heille lentoliput.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Konsulaatit eivät myönnä taloudellisia avustuksia kuin äärimmäisessä hätätapauksessa. Taloudellisiin avustuksiin on saatava ensin lupa kotimaan viranomaisilta ja ne harkitaan tarkoin tapauskohtaisesti.

Konsulaatit eivät myöskään ole matkatoimistoja. Ne eivät anna matkailuneuvontaa tai varaa ja maksa matkalippuja. Jokaisen tulee hoitaa itse matkalippunsa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#7

Näinhän se tähän asti on mennyt.
Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Antti löi nuijalla pöytään, mutta jutut menivät vähän hankaliksi kun viitattiin mitähän avustusjärjestöt aktiiveineen tekevät. Siis jos joku kyselytuntia seurasi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Leireillä olevat naiset ja heidän miehensä taistelivat Bašar al-Assadia ja häntä tukevaa Putinia vastaan. Siksi Venäjää ei pidä ärsyttää.

Mutta Ukrainassa sotii Putinin puolella satoja suomalaisia taistelijoita Bäckmannin pataljoonassa. Heitä ja heidän vaimojaan ja lapsiaan ei kukaan estä tulemasta Suomeen.

Tämä on sitä uussuomettumista.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kaikki Suomeen ilman ennakkoehtoja. He ovat Suomen kansalaisia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--normaaleilta perheiltä lapset saatetaan ottaa pois ihan vain sen perusteella miten huono aamu viranomaisella oli.

On tullut tehtyä nuorisopsykiatriaa, ja lastenpsykiatriaakin viimeisen neljännesvuosisadan aikana. Sellaisiakin tapauksia on tullut vastaan, jotta nuorta ei oteta huostaan, vaikka hän itse sitä pyytää, päästäkseen kotihelvetistä pois.

Uskotko itse todella näihin juittuihisi?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Olipa maamme hallintomuoto mikä hyvänsä, se ei yksittäisen kansalaisen hyväksymisiä tai hyväksymättä jättämisiä kysele.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset