Aleksi Parkkinen Tee niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän

Kaikki blogit puheenaiheesta Kouluruoka

Miksi kouluruoka ei maistu lapsille?

Tuoreen kouluterveyskyselyn tulokset kertovat, että Keravalla 6/10 koululaisista jättää kouluruoan syömättä ainakin kerran viikossa. Tilanne on vastaava monilla suurilla paikkakunnilla. Sen sijaan pienissä kunnissa kouluruoan syö likimain jokainen koululainen.

Lapset itse ilmoittavat syyksi siihen, että eivät syö mm. sen, että kouluruoka ei vaan maistu, tai eivät syö koska kaveritkaan eivät syö. Mitkä sitten ovat todelliset syyt - toki ne voivat osin noitakin olla.

Järvikalamureketta, perunaa, juureksia ja salaattia

Valittelin edellisessä blogikirjoituksessani, että Vantaalla käytetään kouluruuan raaka-aineina aivan liikaa ulkomaalaisia tuotteita kuten soijaa valtamerten takaa, ruotsalaista näkkileipää tai pastaa.

http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253564-ruotsalaista-nakkileipaa-ja-pastaa-var-sa-god

Kouluruoka - joka vuosi pahaa

Kouluruoka on jälleen esillä, niin kuin se joka vuosi yleensä on - lähes aina negatiivisessa valossa. Tällä kertaa se on esillä Saarioisten entisen toimitusjohtajan ansiosta, joka totesi "Maksullinen kouluruoka lisäisi ruuan arvostusta". Nyt ruokaa jää ilmeisesti syömättä ja hävikki on kasvanut.

Vegaaniruoka vedetään pois Lohjan kouluista

"Lohja poistaa koulujen ruokalistalta vegaaniruuan ensi syksystä alkaen."

"– Vegaaniruoka poistetaan, koska sen ei katsota olevan kasvavan lapsen tai nuoren ruokavalio julkisessa palvelussa, sanoo Lohjan ruoka- ja siivouspalvelujen aluepäällikkö Nina Virta."

Laadukas kouluruokailu fiksu investointi

Maksutonta kouluruokaa parempaa innovaatiota saa etsiä. Kouluateria on tehokas täsmätoimi lasten oppimisen ja kasvamisen tukemiseksi. Jos kouluruokailua ei olisi, pitäisi se keksiä. Monelle lapselle kouluruoka on päivän ainoa ja monipuolinen ateria. Koululaisten hyvinvoinnin ja oppimisen kannalta on olennaista, että jokainen lapsi syö terveellisen aterian koulussa.

Pakkosyöttö kouluissa

Pakkoruotsin lisäksi kouluun on tulossa pakkoporkkana ja pakkofeminismi. Sanna Ukkola kirjoitti erinomaisen blogin tästä aiheesta. Tosi erikoista Yleltä!?   -Kouluissa tarjotaan enemmän luomuruokaa, ja päiväkodeissa on aloitettu vegaaniruokakokeilu, ja siihen vanhemmat tietenkin antavat suostumuksensa tai sitten eivät. Huoli on siitä, että vegaaniruoan vaikutuksia ei oikein tiedetä kasvavaan lapseen eikä tutkimustietoa ole tarpeeksi. Mutta ideologisista syistä monet venhemmat vain laittavat lapsensa tällaiselle trendidieetille. Seurauksista viis.

Muutama kysymys Helsingin kaupungin ruokakokeilusta.

Helsingin kaupunki on aloittanut kokeilun jossa vanhemmilla on mahdollisuus valita vegaanivaihtoehto lapsilleen. http://yle.fi/uutiset/3-9217256

Koululaisille kunnon ruokaa ja LIHAA!

Toisin kuin tänään on uutisoitu, kouluissa tarjotaan tosiasiassa liian vähän LIHAA lapsille! Nykyisestä “ilmaisesta kouluruokailusta” pitäisi luopua ja siirtyä maksulliseen terveellisempään ruokaan. Toinen vaihtoehto olisi lisätä moninkertaisesti kouluruokaan käytettävää rahoitusta.

Oulun ruokagate

Mietin että miksi minua henkilökohtaisesti kiukutti se, että Oulussa turvapaikanhakijat kävivät mielenosoitukseen saamansa ruuan tasosta.

Osa on kasvatuksessa. Olen aloittanut koulunkäyntini 1983 ja vanhempia, isovanhempia ja myös opettajia myöten minuun on iskostettu ajatus, että jos ruoka ei kelpaa niin aina voi olla syömättä. Afrikan lapset kuuluvat tähän teemaan myös, sillä aina jaksettiin muistuttaa nälkäänäkevistä kun uskalsin sanoa että tässä lihassa on ällöä läskiä. Olen myös kokenut itse köyhyyttä 90-luvun alkupuolella jossa ruuastakin piti tinkiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä